NCC urakoi kolme kerrostaloa Vantaan Tikkurilaan

VAV Yhtymä Oy ja NCC ovat sopineet kolmen kerrostalon rakentamisesta Vantaan Tikkurilan Veturikujalle.

Tiedotteen mukaan hanke toteutetaan pohjoismaisen Joutsenmerkki-ympäristömerkin kriteerien mukaisesti. KVR-urakan yhteisarvo on noin 19 miljoonaa euroa.

Työt alkavat alkukesästä 2020, ja kohde valmistuu loppuvuodesta 2021.

Vantaan Tikkurilassa sijaitsevaan kohteeseen tulee 120 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. Rakennettava kiinteistö käsittää kolme kuusikerroksista taloa, joissa asuntojen koot ovat yksiöstä kolmioihin.

”VAV:lle terveellinen asuminen ja ympäristön kestävyys tarkoittavat tekoja, ja siksi talot rakennetaan Joutsenmerkki-kriteerit täyttäväksi. Talot tulevat loistosijainnille, josta on mainiot joukkoliikenneyhteydet kaikkialle maailmaan. Rakennusten ulkonäöstäkään ei tingitä, ja tiiliverhoillut talot istuvat kauniisti paikalleen”, VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski sanoo tiedotteessa.

Joutsenmerkin ympäristökriteereissä otetaan huomioon muun muassa rakennusmateriaalien ekologisuus ja alkuperä, käytettyjen kemikaalien turvallisuus ja terveellisyys, kosteudenhallinta sekä energiatehokkuus. Rakennusjätteen osalta tavoitteena on vähintään 70 prosentin kierrätysaste.

Kesäaikainen kiinteistösähkö tuotetaan aurinkopaneeleilla ja tukemalla asukkaiden polkupyöräilyä. Veturikujan kohteessa tontti on autopaikaton lukuun ottamatta invapaikkoja.

Arkkitehtisuunnittelun on hoitanut Arkkitehtitoimisto Kanttia2, taloteknisen suunnittelun Optiplan ja rakennesuunnittelun A-insinöörit.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC urakoi kolme kerrostaloa Vantaan Tikkurilaan”

Jätä kommentti