Ruotsin asuntojen hinnanlasku jatkui huhtikuussa – miinusta kertyi keskimäärin pari prosenttia

Viime kevääseen nähden ollaan kuitenkin edelleen plussalla.

Koko maassa kerrostaloasuntojen hinnat laskivat huhtikuussa 3,4 prosenttia ja omakotitalojen hinnat 1,1 prosenttia maaliskuusta.

Ruotsissa asuntojen hinnat olivat viime kuussa laajalti laskussa. Vuodentakaiseen verrattuna hinnat kuitenkin nousivat selvästi.

Koko maassa asuntojen hinnat laskivat huhtikuussa 2,0 prosenttia edelliskuusta, käy ilmi analyysiyhtiö Valueguardin tänään julkistamasta HOXSWE-asuntomarkkinaindeksistä. Kausitasoitettuna hinnat laskivat 1,9 prosenttia.

Maaliskuussa asuntojen hinnat olivat 0,5 prosentin laskussa kuukautta aiempaan verrattuna.

Vuotta aiempaan verrattuna asuntojen hinnat kohosivat 2,9 prosenttia.

Koko maassa kerrostaloasuntojen hinnat laskivat huhtikuussa 3,4 prosenttia ja omakotitalojen hinnat 1,1 prosenttia maaliskuusta.

Vuotta aiempaan verrattuna kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 1,7 prosenttia ja omakotitalojen 3,7 prosenttia.

Tukholmassa kerrostaloasuntojen hinnat laskivat 3,9 prosenttia huhtikuusta ja nousivat 1,9 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat laskivat 2,1 prosenttia edelliskuusta, mutta nousivat 4,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Göteborgissa kerrostaloasuntojen hinnat laskivat 3,0 prosenttia maaliskuusta, mutta nousivat 0,7 prosenttia vuotta aiemmasta. Omakotitalojen hinnat laskivat 0,7 prosenttia edelliskuusta ja nousivat 1,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Malmössä kerrostaloasuntojen hinnat laskivat 3,3 prosenttia maaliskuusta ja nousivat 2,4 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat laskivat 1,4 prosenttia edelliskuusta, mutta nousivat 3,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Valueguardin hintatilastot perustuvat muun muassa Mäklarstatistikin kiinteistönvälittäjiltä kokoamiin tietoihin, joista on putsattu kaupankäynnin satunnaista painottumista erityyppisten asuntokohteisiin. Valueguardin indeksejä käyttävät omassa tilastotyössään muun muassa Riksbank ja Ruotsin tilastokeskus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsin asuntojen hinnanlasku jatkui huhtikuussa – miinusta kertyi keskimäärin pari prosenttia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat