Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinto Jyrki Tahvoselle

Rudus on myöntänyt tämän vuoden Kivenpyörittäjä -palkinnon Viherlandia oy:n yrittäjälle, tuotepäällikkö Jyrki Tahvoselle.

Jyrki Tahvonen

Kivenpyörittäjäksi valitaan ympäristörakentamisen ammattilaisten joukosta vuosittain henkilö, joka on edistänyt alaa Suomessa.

Jyrki Tahvonen on viheralan yrittäjä jo viidennessä polvessa. Hänen mukaansa digitalisaatio on tullut myös viheralalle. ” Olemme vieneet Viherlandian tuotteita myös sinne, missä ovat asiakkaammekin eli verkkoon”, Tahvonen kertoo.

Viherlandian verkkokauppa on vahvassa kasvussa. Tänä keväänä on ollut hyvä tahti päällä: huhtikuun verkkomyynnin liikevaihto ylitti koko viime vuoden liikevaihdon.

”Asiakkaiden ostokäyttäytyminen on muuttunut viime vuosina todella paljon. Sekä tietoa että tuotteita haetaan nyt verkosta.”

Tahvonen sanoo yllättyneensä siitä, mitä tuotteita asiakkaat viheralan verkkokaupasta hankkivat.

”Oletin, että siemenet olisivat helppoja ja yksinkertaisia tuotteita ostaa verkosta, mutta viime vuonna myytiin todella paljon astiataimia. Erikoisten viherkasvien myynti tänä keväänä ylitti kaikki odotukset.”

Tahvonen korostaa, että hän ei usko pelkkään verkkokaupan voimaan.

”Verkkokauppa tukee kivijalkamyymälää, jota ilman ei taas voi olla toimivaa ja monipuolista verkkokauppaa.”

Viherlandian yhteydessä toimii Kivimaa, josta on 14 vuodessa kasvanut yhtiön ilmoituksen mukaan Suomen toiseksi suurin pihakivien jälleenmyyjä.

Perheyrityksen juuret syvällä

Viherlandian juuret ulottuvat 1800-luvun puoliväliin, jolloin ensimmäinen Tahvosten sukupolvi saapui Jyväsjärven rannalla sijaitsevalle Rauhalahden tilalle. Jyrkin papan, Tahvon, unelma talvipuutarhasta toteutui, kun Viherlandia avasi ovensa 1984.

Jyrki Tahvoselle oli aikoinaan itsestään selvyys jatkaa esi-isiensä työtä. Nyt hän on ollut mukana perheyhtiön toiminnassa 20 vuotta. Tahvonen toimii tuotantopäällikkönä ja yrittäjänä, yrityksellä on ulkopuolinen toimitusjohtaja Erja Pirnes.

Viherlandia on ollut aina myös suosittu matkailukohde, jossa käy noin 400 000 asiakasta vuosittain. Sesongin aikaan työntekijöitä on yli 50.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinto Jyrki Tahvoselle”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat