Fennovoiman hallintorakennuksen rakentaminen Pyhäjoella alkaa

Hallintorakennus on osa kokonaisurakkasopimusta, johon kuuluu myös Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimiston rakentaminen. Hankkeen arvo on 30 miljoonaa euroa ja siitä vastaa Lehto.

Lehto Groupiin kuuluva Lehto Tilat alkaa rakentaa Fennovoiman hallintorakennusta Hanhikiven niemellä tänä kesänä. Hallintorakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2022 alussa.

Fennovoiman johtaja Juha Nurmen mukaan hallintorakennuksen rakentamisen aloittaminen on  merkittävä välietappi, kun yhtiö valmistautuu voimalaitoksen rakentamisvaiheeseen.

Hallintorakennus on osa kokonaisurakkasopimusta, johon kuuluu myös Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimiston rakentaminen. Hankkeen arvo on 30 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 160 ihmistä. Rakentamisessa hyödynnetään Lehdon kotimaisten tehtaiden tuotteita, kuten seinäelementtejä.

Lehto on aikaisemmin rakentanut Pyhäjoelle yli tuhannen työntekijän majoitustilat.

Hallintorakennuksesta tulee kuusikerroksinen ja rakennuksen laajuus on noin 10 600 neliötä. Siitä Fennovoiman toimistorakennus voimalaitoksen rakennus- ja käyttövaiheisiin. Laitostoimiston rakentaminen alkaa hallintorakennuksen valmistuttua.

Hallintorakennus on merkittävin yksittäinen Fennovoiman toteutusvastuulla oleva rakennus. Laitostoimittaja RAOS Projectin pääurakoitsija Titan-2 vastaa varsinaisen ydinvoimalaitoksen ja sen tukirakennusten rakentamisesta ja alihankintaketjun kokoamisesta.

Fennovoiman tavoitteena on saada ydinenergialain mukainen rakentamislupa vuonna 2021 ja aloittaa voimalaitoksen kaupallinen käyttö vuonna 2028.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fennovoiman hallintorakennuksen rakentaminen Pyhäjoella alkaa”

Jätä kommentti