Kokeile kuukausi maksutta

Firalle suuri koulu- ja päiväkotihanke

Fira on tehnyt Järvenpään kaupungin kanssa sopimuksen Harjulan koulun ja päiväkodin rakentamisesta Järvenpäähän.

Havainnekuva Harjulan koulusta ja päiväkodista. Kuva: Fira.

Koulutilat on suunniteltu noin 450 lapselle ja päiväkoti- ja esiopetustilat noin 150 lapselle. Rakennustyöt aloitetaan syksyllä 2020.

Uudisrakennuksen hallinto, liikuntatilat ja ruokala on mitoitettu palvelemaan sekä koululaisia että päiväkotia. Rakennustyöt saadaan valmiiksi kevään 2022 aikana ja lapset henkilökuntineen pääsevät uusiin tiloihin syksyllä 2022.

Rakennuksen laajuus on noin 6 000 bruttoneliömetriä. Kokonaisuuteen sisältyy noin 1 000 brm2:n laajuinen suojeltu, 30-luvulta peräisin oleva vanha osa, joka korjataan perusteellisesti. Hankkeen budjetti on noin 21,2 miljoonan euroa.

Suunnittelun kaikissa vaiheissa on huomioitu tilojen terveellisyys ja turvallisuus. Kiinteistön lämmitysmuoto on energiatehokas maalämpö.

Vanhojen 1960- ja 1980-luvulla rakennettujen koulurakennusten osoittauduttua koulutoiminnalle soveltumattomiksi ja terveydelle haitallisiksi, koulun väki on ollut väistötiloissa viime syksystä lähtien.

”Monien eri suunnitteluvaiheiden ja käyttäjien huomioiden jälkeen saamme Firan mukaan kehittämään suunnittelua, jotta vaaditut tilat pystytään toteuttamaan hankkeelle esitetyssä budjetissa. Firan kokemus koulurakentamisesta on hyvällä tasolla ja uskomme hyvin alkaneen yhteistyön johtavan laadukkaaseen rakentamiseen, toteaa Järvenpään kaupunkia hankkeessa edustavan Mestaritoiminnan projektipäällikkö Niko Rinne.

”Olemme erittäin iloisia, että onnistuimme yhdessä tehdyn tiiviin kehitystyön myötä saavuttamaan tilaajan raamien mukaisen kustannustason ja pääsemme toteuttamaan Harjulan koulun ja päiväkodin uusia tiloja. Hankkeella on suuri merkitys alueen lapsiperheille sekä koulun ja päiväkodin henkilökunnalle”, Firan liike- ja toimitilarakentamisen tuotantojohtaja Jyrki Sivén.

Hankkeen urakkamuoto on yhteistoiminnallinen projektijohtourakka.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Firalle suuri koulu- ja päiväkotihanke”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat