Lapti käynnistää Kuopion Portin viimeisen vaiheen

Rakennusliike Lapti on tehnyt aloituspäätöksen Kuopion asemanseudulle nousevan Kuopion Portin kolmannen ja viimeisen vaiheen rakentamisesta.

Kuopion Portti tuo Kuopioon tornitaloasumista ja uuden matkakeskuksen. Kuva: Lapti.

Kuopion Portin viimeisessä vaiheessa rakennetaan 15-kerroksinen tornitalo ja siihen liittyvä matalampi rakennusosa, jossa on vuokrattavia toimisto- ja liiketiloja yhteensä 4 462 neliömetriä.

Tornitaloon valmistuu Asunto Oy Kuopion Aseman Kärki. Aseman Kärkeen tulee 90 asuntoa, jotka sijaitsevat 4-15 kerroksissa. Kuopion Portin kolmas vaihe valmistuu keväällä 2022.

Kuopion Portin viimeinen rakennusvaihe käynnistyy kesällä. Sen valmistuttua Kuopion Portin alueella on yli 200 asuntoa, merkittävä määrä työpaikkoja, palveluita ja pysäköintilaitos.

C-vaiheen liike- ja toimitilojen vuokrausaste jo yli 60 prosenttia

Kuopion rautatieaseman ja matkakeskuksen väliin valmistuva Kuopion Portti on kokonaisuus, johon kuuluu asuntoja, palveluasumista, toimisto- ja liiketiloja, pysäköintilaitos ja matkakeskus.

Kuopion Portin A-vaiheen kaikki tilat on vuokrattu ja B-vaiheen toimitiloista on vuokraamatta vain yksi 32 neliön tila. Viimeisen C-vaiheen liike- ja toimitilojen vuokrausaste on tällä hetkellä 64 prosenttia.

Kuopion Portista on valmistuessaan työnteon ja urbaanin asumisen keskus julkisen liikenteen solmukohtaan.

”Porttiin avataan päiväkodin lisäksi esimerkiksi päivittäistavarakauppa, pankki, lounas- ja pikaruokaravintolat ja parturiliike”, Laptin Itä-Suomen aluejohtaja Risto Pekkarinen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Asuntojen kysyntä pysynyt hyvänä

Kuopion Porttiin rakennetaan kolme asuintornia, joista ensimmäinen Asunto Oy Kuopion Aseman Torni valmistui tammikuussa 2020. Toisen asuintornin Asunto Oy Kuopion Aseman Väylän rakentaminen on hyvässä vauhdissa. 17-kerroksinen Väylä valmistuu arviolta tammikuussa 2021.

”Asuntojen kysyntä on pysynyt koko hankkeen ajan hyvänä ja asuntoja on myyty suunnitelmiemme mukaisesti. Kokonaisuudessaan Kuopion Portin hanke on edennyt alkuperäisten suunnitelmiemme mukaisesti, mikä on harvinaista useamman vuoden kestävissä hankkeissa”, Pekkarinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapti käynnistää Kuopion Portin viimeisen vaiheen”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat