Rakentelu on jopa grillaamista suositumpi kesäharrastus – keskeneräiset projektit ärsyttävät etenkin naisia

Maalaus- ja tapetointi kiinnostaa etenkin naisia. Miehet puolestaan keskittyvät enemmän varastojen, autokatosten ja -suojien, saunojen, ulkokattojen sekä lattiapinnoitteiden korjauksiin.

Pientalo- ja mökkiasukkaille suunnatun kyselyn mukaan 71 prosenttia miehistä ja 63 prosenttia naisista kertoi rakentaneensa tai remontoineensa edellisen 12 kuukauden aikana. Miehistä vain 10 prosenttia tunnustaa osaamattomuutensa.

Kolme neljästä pientalon tai mökin omistajista aikoo rakentaa jotain tänä kesänä. Rakentamisen ja nikkaroinnin taakse jäävät suosiossa jopa grillaaminen ja auringossa loikoilu.

Tiedot ilmenevät rakennustarvikeketju Byggmaxin ja Kantarin suuresta pohjoismaisesta rakentamistutkimuksesta, johon vastasi Suomessa 1 001 pientalo- ja mökkiasukasta.

Kyselyn mukaan 71 prosenttia miehistä ja 63 prosenttia naisista kertoi rakentaneensa tai remontoineensa edellisen 12 kuukauden aikana. Suosituinta kesärakentamista – sukupuoleen katsomatta – on pihan ja puutarhan laitto, johon aikoo tarttua noin puolet vastaajista. Runsas kolmannes käy puolestaan terassin tai maalaus- ja tapetointitöiden kimppuun.

Maalaus- ja tapetointi kiinnostaa kyselyn mukaan etenkin naisia. Miehet puolestaan keskittyvät enemmän varastojen, autokatosten ja -suojien, saunojen, ulkokattojen sekä lattiapinnoitteiden korjauksiin.

Miehet myös uskovat taitoihinsa selkeästi naisia vahvemmin. Miehistä vain alle 10 prosenttia tunnustaa, ettei ole lainkaan ammattitaitoinen rakentaja.

Noin kolmasosa vastaajista kertoo, että heillä on keskenjääneitä projekteja. Tämä kuitenkin häiritsee naisia huomattavasti enemmän kuin miehiä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentelu on jopa grillaamista suositumpi kesäharrastus – keskeneräiset projektit ärsyttävät etenkin naisia”

Jätä kommentti