Varma ja Skanska sopivat asuin- ja toimitilakorttelin rakentamisesta Pitäjänmäkeen

Eläkeyhtiö Varma ja Skanska ovat tehneet yhteistyösopimuksen Helsingin Pitäjänmäessä osoitteessa Kutomotie 1 sijaitsevan korttelin kehittämisestä ja toteuttamisesta.

Kuva: Skanska/Varma

Varma omistaa Kutomotiellä nyt sijaitsevat vanhat teollisuusrakennukset. Pääosa korttelissa sijaitsevista huonokuntoisista rakennuksista on tarkoitus purkaa ensi syksyn aikana, ja rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2021 aikana. Korttelin rakennustöiden arvioidaan kestävän tämän vuosikymmenen loppuun. Hankkeen toteutuksen mahdollistavan asemakaavamuutoksen arvioidaan vahvistuvan vuoden 2020 aikana.

Purettavien rakennusten tilalle rakennetaan vuokra- ja omistusasuinkerrostaloja sekä toimisto-, palvelu- ja liiketiloja. Hankkeessa rakennetaan noin 700 uutta asuntoa sekä noin 7000 neliömetriä uusia toimitiloja.

Varman ja Skanskan yhteistyösopimuksen mukaan Skanskan on tarkoitus ostaa noin kolmasosa korttelin asuntorakennusoikeudesta ja toteuttaa se omana omistusasuntotuotantonaan. Tavoitteena on, että Skanska toimii Varman omistukseen toteutettavien rakennusten urakoitsijana.

Uudet rakennettavat asunnot ja toimitilat sijaitsevat Pitäjänmäentien varrella, Vihdintien kupeessa ja  Raide-Jokerin tulevaa pysäkkiä vastapäätä.

”Pitäjänmäki on haluttu asuinalue myös omistusasumisen näkökulmasta, ja sen houkuttelevuus kasvaa entisestään Raide-Jokerin rakentamisen myötä. Kutomotien korttelista tulee viihtyisä ja monipuolinen kokonaisuus, jossa kiinnitetään erityistä huomiota ympäristövastuullisuuteen”, Skanskan aluejohtaja Juhani Aspara sanoo tiedotteessa.

”Tavoitteenamme on kehittää korttelikokonaisuus, jonka toteutuksessa huomioidaan tulevaisuuden vaatimukset erityisesti energiatehokkuudessa ja muissa ympäristönäkökohdissa. Pyrimme pienentämään rakentamisen hiilijalanjälkeä Varman ja Skanskan yritystason tavoitteiden ja kaupungin asettamien tavoitteiden mukaisesti. Kiertotalouden osalta kiinnitämme huomiota muun muassa purkujätteen hyötykäyttöön, materiaalivalintoihin sekä asumisaikaisiin kierrätystä edistäviin ratkaisuihin”, Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio sanoo.

Varma ja Skanska ovat tehneet yhteistyötä aiemmin muun muassa Espoossa Mäkkylän sekä Vantaalla Leinelän ja Kivistön asuntorakentamishankkeissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varma ja Skanska sopivat asuin- ja toimitilakorttelin rakentamisesta Pitäjänmäkeen”

Jätä kommentti