Helsinki hakee arkkitehtuurikilpailulla uusia ideoita itään – Toisen vaiheen kilpailutyöt nyt näytillä

Kilpailun jälkeen Itäkeskuksen ja sen lähiympäristön alueelle laaditaan kehittämisperiaatteet, joissa kilpailun lopputulos huomioidaan.

Itä-Helsingin uudet tuulet -arkkitehtuurikilpailun toisen vaiheen ehdotukset on valittu.

Helsingin kaupungin järjestämän kansainvälisen Itä-Helsingin keskusta -ideakilpailun toisen vaiheen kilpailutyöt ovat valmiit. Kilpailutöitä voi nyt kommentoida, ja kilpailu ratkeaa syksyllä.

Kilpailun jälkeen Itäkeskuksen ja sen lähiympäristön alueelle laaditaan kehittämisperiaatteet, joissa kilpailun lopputulos huomioidaan.

Itä-Helsingin keskusta -ideakilpailun toiseen vaiheeseen valittiin maaliskuussa 4 työtä: Helsinki East Village, Jalan jaloin, ITIS SITI ja Itä-Helsingin Glokaali keskusta. Tekijät ovat jatkokehittäneet töitään kevään aikana ja nyt ehdotuksiin voi tutustua verkossa.

Itä-Helsingin keskustalle tulevaisuuden suuntaa

Kansainväliseen Itä-Helsingin keskustan ideakilpailun ensimmäiseen vaiheeseen jätettiin 48 ehdotusta, joista neljä kilpailutyötä pääsi jatkoon. Kilpailun tulos ja ehdotusten tekijät julkaistaan syys-lokakuussa 2020.

Itä-Helsingin keskusta -kilpailun ajatuksena on toimia lähtölaukauksena itäisen Helsingin tärkeimmän aluekeskuksen muuttamiselle toiminnoiltaan ja ilmeeltään urbaaniksi keskustaksi.

Kilpailualue, Itäkeskuksen alue ja Puotilan metroaseman seutu, halutaan nivoa yhtenäiseksi kaupunkikeskustaksi, jonka vahvuutena on alueen omaleimainen ja monikulttuurinen identiteetti.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helsinki hakee arkkitehtuurikilpailulla uusia ideoita itään – Toisen vaiheen kilpailutyöt nyt näytillä”

Jätä kommentti