Luvatut kohtuuhintaiset asunnot ovatkin liian kalliita rakentaa – Hankkeet eivät etene Tampereen Ranta-Tampellassa

Aamulehden mukaan yksi kerrostalohanke on jo kaatunut, ja myös kaksi muuta rakennushanketta on vaikeuksissa kalliiden rakennuskulujen ja kohtuuhintaisuuden vaatimusten kanssa.

 

Tampereen Ranta-Tampella rakennettiin sen jälkeen, kun Valtatie 12 vietiin tunneliin. Kuva: Petri Kivinen

Tampereen Ranta-Tampellan asuinalue on osoittautunut kalliiksi alueeksi rakentaa kohtuuhintaista vuokra-asumista, kertoo Aamulehti.

Yksi kerrostalohanke on jo kaatunut, ja myös kaksi muuta rakennushanketta on vaikeuksissa kalliiden rakennuskulujen ja kohtuuhintaisuuden vaatimusten kanssa.

Samaan aikaan Tampereen kaupungilla on tavoitteena, että alueelle tulevista asunnoista 30 prosenttia on julkista vuokra-asuntotuotantoa.

Tampereen Vuokratalosäätiön VTS:n toimitusjohtaja Satu Eskelinen sanoo Aamulehdessä, että jos keskustaan halutaan kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, niin jo kaavoituksessa pitäisi miettiä, millaisille tonteille niitä voidaan tehdä.

Lehti muistuttaa, että kaupunginvaltuuston tavoitteena oli, ettei Näsijärven rantaan rakennettava uusi asuinalue olisi vain niille, joilla on mahdollisuus maksaa tavanomaista korkeampaa hintaa ranta-asumisesta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Luvatut kohtuuhintaiset asunnot ovatkin liian kalliita rakentaa – Hankkeet eivät etene Tampereen Ranta-Tampellassa”

  1. Eli halutaan luksusta porukalle, jonka asumisen pääosin kustantavat muut kuin he itse. Suomalaista arkipolitiikkaa nerokkaimmillaan 😀

Jätä kommentti