Valtio tukee miljoonilla euroilla kävelyä ja pyöräliikennettä edistäviä infrahankkeita

Rahoitusta on tarjolla väylien ja pyöräpysäköinnin rakentamiseen tai parantamiseen sekä hankkeiden suunnitteluun.

Valtio haluaa kuntiin lisää pyöräteitä.

Valtio tukee kuntien katuverkon kävelyä ja pyöräliikennettä edistäviä infrahankkeita 31,5 miljoonalla eurolla. Rahoitusta on tarjolla väylien ja pyöräpysäköinnin rakentamiseen tai parantamiseen sekä hankkeiden suunnitteluun.

Tavoitteena on parantaa kävelijöiden ja pyöräilijöiden olosuhteita sekä vähentää liikenteen päästöjä.

Valtionavustusta voidaan myöntää yksittäisille kunnille ja kuntien yhteishankkeisiin. Avustusmäärä on enintään 50 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi vuonna 2018 Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman, jonka tavoitteena on 30 prosentin kasvu kävely- ja pyöräilymatkojen määrissä vuoteen 2030 mennessä.

Yksi toimenpiteistä on investointiohjelma, josta myönnettiin rahoitusta ensimmäisen kerran vuonna 2018.

Tänä vuonna kunnille jaetaan valtionavustusta yhteensä 31,5 miljoonaa euroa. Rahoituksesta vähintään 4,5 miljoonaa euroa osoitetaan maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimusten (MAL) neuvottelutuloksen mukaisesti isojen kaupunkiseutujen eli Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun seudun kuntien haettavaksi.

Nyt tuetaan ensisijaisesti hankkeita, joilla vaikutetaan liikenteen päästöihin sekä lisätään kävely- ja pyöräilymatkojen määrää ja kulkutapaosuutta parantamalla arkikävelyn ja -pyöräliikenteen olosuhteita ja houkuttelevuutta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Valtio tukee miljoonilla euroilla kävelyä ja pyöräliikennettä edistäviä infrahankkeita”

  1. Hieno pyrkimys kohti hiilijalanjälki vapaata tulevaisuutta. Lisää näitä.

Jätä kommentti