Kokeile kuukausi maksutta

Aamulehti: Tampereella ihmetellään uuden stadionin suunnitelmia

Tammelan stadionin suunnitelmaa kritisoivat sanovat, että asunnot ja jalkapallo kärsivät toisistaan.

Tampereen Tammelan stadionin rakennushankkeeseen kuuluu noin 6 500 paikkaisen jalkapallostadionin lisäksi myös asuin-, pysäköinti- ja liiketiloja. Kuva: JKMM Arkkitehdit

Aamulehden lukijoiden mielipidepalstalla julkaistussa kirjoituksessa ihmetellään Tampereen uuden jalkapallostadionin suunnitelmia ja stadionin kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan vaatimuksien suhteen vajaaksi jätettyä katsomokapasiteettia.

Kaupungille oli arkkitehti Kati Kivimäen, DI, MMM Keijo Kivimäen, kauppatieteiden ylioppilas Eero Kaarsalon ja emerita verotarkastaja Eeva Lahdensuon mukaan jo vuonna 2014 esitelty vaihtoehtoinen Pro Paltsu -ehdotus, mutta kansainvälisen stadion-kategorian (IV) ehdot täyttävä ja 8 000 katsojan jalkapallostadion ilman asuntoja ei kelvannut kaupungille.

Kirjoituksen mukaan jalkapalloväen pitkään odottama stadion ja aikoinaan ehdotuksen tehnyt Pro Paltsu olisi tehnyt stadionista Fifa-mitoitetun jalkapallopyhätön.

”Ehdotus syntyi kaupunkikuvasta ja jalkapallosta välittävien tammelalaisten yhteistyönä. Tammela-projektin kehittäneiden arkkitehtien Simo Kaarsalon ja Tiina Leppäsen suunnittelema 8 000-paikkainen Pro Paltsu esiteltiin kaupungille syksyllä 2014, mutta kaupunginhallituksen suunnittelukokous hylkäsi sen kiinteistöjohtaja Mikko Nurmisen esityksestä. Päätöksestä ei voinut valittaa”, kirjoituksessa todetaan.

Kirjoittajien mukaan sekä jalkapallo että asuminen kärsivät valitusta ratkaisuista ja nyt Tampereella käydään keskustelua liian pieneksi mitoitetun stadionin kohtalosta.

Tammelan stadionhanke nytkähti kunnolla eteenpäin viime vuoden joulukuussa, kun Tampereen kaupunki ilmoitti valinneensa stadionin rakentajan tarjouskilpailun perusteella. Uusi jalkapallostadion on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2023 kesällä.

Hanke toteutetaan allianssimallilla. Allianssissa on mukana Tampereen kaupunki, YIT, arkkitehtitoimisto JKMM ja Pohjola Rakennus Suomi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aamulehti: Tampereella ihmetellään uuden stadionin suunnitelmia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat