Espooseen rakennetaan 16-kerroksinen Ara-talo

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa Espoon Vermonniittyyn 16-kerroksisen Ara-vuokratalon.

Taloon tulee yhteensä 122 uutta Ara-vuokra-asuntoa. Rakennustyöt alkavat lokakuussa. Talo valmistuu kesällä 2022.

M2-Kodit on osa yhteiskunnallista Y-Säätiö-konsernia.

M2-Kotien kerrostalo on osa korkean rakentamisen korttelia. Korttelipiha, yhteinen pysäköintilaitos sekä yhteiskäyttöautojärjestelmä luovat asukkaille yhteisöllisen asuinpiirin.

Kiinteistön katolle asennetaan aurinkopaneelit, joista saatavalla energialla pienennetään asumisen kustannuksia ja hiilijalanjälkeä.

”Haluamme rakennuttaa kohtuuhintaisia Ara-vuokra-asuntoja lähelle palveluita ja hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Uusi asuinalue Vermonniitty antaa meille hyvät eväät siihen”, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Vermonniitty on uusi asuinalue Leppävaaran tuntumassa.

Kohteen pääurakoitsijana toimiva Lujatalo on näkyvästi mukana Perkkaan alueen asuntorakentamisessa. M2-Kotien kohde mukaan luettuna, yrityksellä on alueella 540 rakenteilla olevaa asuntoa.

”On ilo olla rakentamassa korkean rakentamisen korttelia ja näyttävää Espoota Y-Säätiön M2-Kotien kanssa. Tämä uusin urakka on meille toinen kohde kyseisessä korkean rakentamisen korttelissa. Se vahvistaa Lujatalon näkyvyyttä Vermonniityn alueen rakentajana”, Lujatalon Uudenmaan asuntorakentamisen aluejohtaja Janne Mönkkönen sanoo.

Kohteen suunnittelijana toimii arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola oy.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Espooseen rakennetaan 16-kerroksinen Ara-talo”

  1. Urakkakilpailu on siis jo käyty? Miksi käytännössä yhteiskunnan tai ainakin yhteiskunnan avustuksilla elävä Y-säätiö/M2 näytä esimerkkiä ja teetä kerrostaloaan puusta? Kyllä Luja osaa tehdä puisenkin kerrostalon.

    1. Miksi pitäisi tehdä puusta kun parempikin materiaali on keksitty. Eihän perustuksiakaan tehdä puusta – ei koska parempi materiaali on keksitty.

  2. Mikesi voi tehdä paskasta ja oljista, ei kukaan voi sanoa, että maksaa millin per tonni päästöt.

Jätä kommentti