Puijonkuppeeseen tehhään 800 asuntoa – Kuopiolaiset valitsivat itse nimen uudelle asuinalueelle

Kuopion nimikilpailun voittaja ratkesi, kisassa annettiin peräti 3500 ääntä.

Havainnekuva: Rouhiainen Móricz Arkkitehdit oy

Skanskan ja Kuopion kaupungin järjestämässä nimikilpailussa haettiin nimeä uudelle asuinalueelle, joka rakentuu lähivuosina Kuopion keskustan tuntumaan.

Tuhannet kuopiolaiset osallistuivat innokkaasti kilpailuun ja jättivät yhdessä jälkensä kaupungin historiaan.

Puijonkuppee-nimiehdotus sai eniten ääniä tiukassa nimikilpailussa, jonka muut finaaliin päässeet nimiehdotukset olivat Skopa, Tekula, Hatsalankulma ja Hatsalan helmi.

Ääniä annettiin yhteensä noin 3500, joista Puijonkuppee sai yli tuhat eli 31 prosenttia äänistä.

”On mahtavaa, että voittajaksi valittiin selvästi savolainen nimi; sympaattinen, kotoisa ja huumorintajuinen. Uniikki ja tunnistettava nimi kuvaa erittäin hauskasti uuden alueen sijaintia ja luonnetta”, sanoo Kuopion kaupungin asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen.

”Nimikilpailu oli todella kiva ja toimiva tapa ottaa kaupunkilaiset mukaan vaikuttamaan asuinalueensa kehitykseen. Paikalliset tuntevat paikkakuntansa parhaiten ja lähestyivätkin aihetta ihastuttavan luovasti. Puijonkuppee on iskevä nimi, jolla on luonnetta ja vahvasti paikallinen vire”, toteaa kilpailuraadin puheenjohtaja, kaavakehitysjohtaja Hille Kaukonen Skanskasta.

”Kuppehan se on”

Puijonkuppee-ehdotuksen kilpailuun jätti kuopiolainen Nuutti Enkkelä.

”Olen kasvanut Puijonlaaksossa ja käynyt koulua Hatsalassa, joten alue on itselleni erityisen rakas. Puijo on myös nimenä ainutlaatuinen ja siksi halusin hyödyntää sen tunnistettavuutta. Savoksi kun sen vielä viäntää niin kuppeehan se on.”

Puijonkuppeesta kaupunkilaisille uusi oma kaupunginosa

Neljän korttelin kokoiselle alueelle rakentuu noin 20 kerrostaloa, joissa on yhteensä noin 800 asuntoa. Alueella toimi aikaisemmin Savonia-ammattikorkeakoulun teknillinen opisto, minkä takia paikka tunnettiin ennen Tekun alueena tai Opistotien kampuksena.

Skanska aloittaa uusien asuntojen rakentamisen arviolta vuonna 2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puijonkuppeeseen tehhään 800 asuntoa – Kuopiolaiset valitsivat itse nimen uudelle asuinalueelle”

Jätä kommentti