Kokeile kuukausi maksutta

Lapti kipusi kymmenen suurimman joukkoon – rakennusliikkeiden näkymät heikentyneet selvästi

Enemmistö kymmenestä Suomen suurimmasta rakennusliikkeestä kasvoi viime vuonna. Niistä neljä kirjasi kaksinumeroiset kasvuluvut. Tämä käy ilmi Rakennuslehden perinteisen suurimpia rakennusliikkeitä koskevan kyselyn tuloksista.

Kymmenen suurimman rakennusliikkeen joukkoon kivunnut Lapti oli myös kymppikärjen yhtiöistä suhteellisesti kannattavin. Kuvassa Laptin Kuopion Portti -hanke. Kuva: Lapti
Kärkipään yhtiöiden suuruusjärjestyksessä ei tapahtunut kovin isoja muutoksia. YIT piti selvän ykkössijansa, mutta sen takana kakkos- ja kolmossijoilla Skanska ja SRV vaihtoivat paikkoja ja kasvoivat molemmat samalla yli miljardin euron kokoluokkaan. Reippaaseen lähes 18 prosentin kasvuun yltänyt perheyhtiö Lujatalo puolestaan ohitti kutistuneen Lehto Groupin. Vuotta aiemmin Lehdon liikevaihto oli vielä yli 120 miljoonaa euroa Lujataloa suurempi.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapti kipusi kymmenen suurimman joukkoon – rakennusliikkeiden näkymät heikentyneet selvästi”

Viimeisimmät näkökulmat