Kokeile kuukausi maksutta

Mikkeliin rakennetaan purkujätteen verkkokauppa – kierrätykseen uutta tehoa

Toiminta käyntiin ensi keväänä kahden kaupungin omistaman kiinteistön purkuprojektilla.

Mikkelin seudulla syntyvä rakennus- ja purkujäte sekä purkuprojekteissa tarpeettomaksi jäävä irtaimisto aiotaan jatkossa saada uusiokäyttöön uuden verkkokaupan kautta.

Rakennus- ja purkujätettä syntyy Mikkelissä kymmeniä tonneja vuosittain eikä jätteelle ole tällä hetkellä markkinapaikkaa. Toteutettavan kauppapaikan avulla kehitetään kiertotaloutta sekä rakennusten osien uudelleenkäyttöä nykyisten kierrätysratkaisujen lisäksi.

Sikäläisen rakennus- ja purkujätteen kierrätyksestä huolehtii Metsäsairila oy. Verkkokauppaa lähtee rakentamaan paikallinen ohjelmistoyritys Metatavu oy.

Kauppapaikan tilaajana on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei oy, joka toimii yhdessä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamkin kanssa Suomen edustajana kansainvälisessä CityLoops-hankkeessa. Hankkeessa demonstroidaan kiertotaloutta seitsemässä eurooppalaisessa kaupungissa.

Nyt rakennettavaa verkkokauppaa testataan ensi keväänä kahden purettavan kiinteistön irtaimiston ja purkujätteen kierrätyksessä. Kiinteistöt omistaa Mikkelin kaupunki. Toinen kiinteistöistä on Pankalammen terveyskeskus.

Tavoitteena on, että pian testivaiheen jälkeen yritysten lisäksi myös kotitaloudet voivat ostaa ja myydä materiaaleja ja irtaimistoa verkkokaupassa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mikkeliin rakennetaan purkujätteen verkkokauppa – kierrätykseen uutta tehoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat