Kokeile kuukausi maksutta

Sitowise ostoksilla Jyväskylässä – haaviin jäi Ficonic Solutions

Ficonicin toimintakenttää ovat mm. Smart City -ratkaisut ja liikenteen digipalvelut.

Rakennetun ympäristön suunnittelu- ja digiyritys Sitowise ostaa jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutions oy:n. Sitowise hankkii kaupassa Ficonicin koko osakekannan. Yrityksen 15 asiantuntijaa jatkavat nykyisissä tehtävissään Jyväskylässä ja Tampereella.

 ”Rakennusalan ja liikkumisen digitaalisten ratkaisujen kysyntä on voimakkaassa kasvussa. Ficonicillä on arvokasta osaamista etenkin liikkumisen ja liikenteen IT-ratkaisuista. Yhdistyminen antaa meille lisää voimia kasvattaa  digiosaamistamme, joka on koko alan tulevaisuuden keskiössä”, kertoo Sitowisen Smart City -liiketoiminnan johtaja Teemu Virtanen.

”Smart City -ratkaisut ja liikenteen digipalvelut ovat Ficonicille tuttu toimintakenttä. Rakennetun ympäristön ja liikkumisen asiantuntijuus yhdistettynä IT-alan huippuosaamiseen luovat asiakkaillemme ainutlaatuista synergiaa”, hehkuttaa Ficonic Solutionsin toimitusjohtaja Timo Salminen tiedotteessa.

Sitowise kehittää digitaalisia ratkaisuja esimerkiksi Väylävirastolle, Traficomille, Metsähallitukselle, Fingridille, teleoperaattoreille, Helsingin kaupungille sekä useille suomalaisille kunnille.

Sitowose on mukana monissa merkittävissä tietojärjestelmähankkeissa kuten Väyläviraston Velho-allianssihankkeessa sekä ratatiedon hallintaan keskittyvässä RAID-e -hankkeessa.

”Ala on nyt suuressa digimurroksessa, ja IT-ratkaisuillemme on tänä poikkeuksellisena vuotenakin ollut varsin suuri kysyntä”, kertoo liikkumisen ja väylien tietopalveluiden johtaja Milla Lötjönen Sitowisen Smart City -liiketoiminnasta.

”Kaupan myötä pystymme nyt rekrytoimaan IT-osaajia myös Jyväskylän alueelle, mikä osaltaan parantaa asemiamme kilpaillussa IT-markkinassa”,  hän lisää.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sitowise ostoksilla Jyväskylässä – haaviin jäi Ficonic Solutions”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat