SRV aloittaa kaupungin uuden sivistys- ja hyvinvointikeskuksen kehitysvaiheen Uudessakaupungissa

Rakentamisen tavoitellaan alkavan kesällä 2021 ja valmistuvan vuoden 2024 kesään mennessä.

SRV ja Uudenkaupungin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden sivistys- ja hyvinvointikeskuksen kehitysvaiheen käynnistämisestä.

Suunnittelun käynnistämisellä pyritään edistämään hankkeen toteutumista suunnitellussa aikataulussa. Samalla aloitetaan työmaan valmistelevat työt. Hankkeesta on tehty valituksia, jotka ovat Turun hallinto-oikeuden käsittelyssä. Rakentamisen tavoitellaan alkavan kesällä 2021 ja valmistuvan vuoden 2024 kesään mennessä.

Kehitysvaiheen aikana jatketaan yhteistyössä käyttäjien kanssa hankkeen sisätilojen ja toiminnan suunnittelua. Samanaikaisesti tarkennetaan energiaratkaisujen toteutusta ja rakennusteknisten ratkaisujen suunnittelua. Työmaatoimintoja valmistellaan alustavasti työmaa-ja liikennesuunnitelmien osalta myös kehitysvaiheen aikana, jotta rakentamisen edellytykset ovat olemassa.

Hanke on määrä toteuttaa elinkaarimallilla. Elinkaarimallissa SRV sitoutuu rakentamaan kiinteistön sekä huolehtimaan sen kunnosta ja ylläpidosta seuraaviksi 20 vuodeksi eteenpäin viiden vuoden lisäoptiolla.

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskuksen laajuus on noin 22 500 bruttoneliömetriä. Valmistuttuaan rakennuksessa tulevat toimimaan päiväkoti, yhtenäiskoulu, lukio, musiikkiopisto, kansalaisopisto, oppilashuolto, nuorisotyö, digitaalinen omatoimikirjasto ja yhteiskäyttötilat eli niin sanottu kaupunkiverstas. Samalla on tarkoitus rakentaa uusi uimahalli ja iso sisäliikuntahalli.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV aloittaa kaupungin uuden sivistys- ja hyvinvointikeskuksen kehitysvaiheen Uudessakaupungissa”

Jätä kommentti