Laadun rakentaja -ehdokkaana oleva maalaritiimi tekee hienoa jälkeä tuottavasti

Skanskalla on ollut Lahdessa toista vuotta käynnissä Kivimaan koulun peruskorjaus ja laajennus sekä liikunta-alueen uudistaminen. Työmaalla iloisen energisesti puurtava neljän nuoren naisen tiimi on yksi Laadun rakentaja 2020 -kilpailun finalisteista.

 

Skanskan monitaitoisen maalaritiimin jäseniä ovat vasemmalta lukien Essi Eerola, Henna-Riikka Erola, Kirsi Laakko ja Saaramaria Hautakangas. (Kuva: Jukka Pekkanen)

Rakennuspäällikkö Ilkka Halisen mukaan sekä työnantaja että asiakkaat ovat olleet maalaritiimin työhön erittäin tyytyväisiä.

”Kun olen kymmeniä vuosia toiminut tällä äijävaltaisella alalla, niin on aivan loistavaa nähdä upeita nuoria naisia, jotka tekevät todella hyvää laatua tuottavasti.”

Kolmisen vuotta yhdessä toimineessa nelikossa kokenein on sen vetäjä Henna-Riikka Erola, joka valmistui erikoismaalariksi vuonna 2002. Skanskalla hän ollut vuodesta 2005 lähtien.

Essi Eerola tuli Erolan työpariksi yhdeksän vuotta sitten. Kolme vuotta sitten tiimiin liittyivät Saaramaria Hautakangas ja Kirsi Laakko. Tiimin edellisiä kohteita ovat olleet muun muassa Lahden kaupunginsairaalan laajennus ja saneeraus sekä Hämeenlinnan kaupungin pääkirjasto.

Katso video maalaritiimistä alta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

”Meitä kiinnostaa aidosti työmme lopputulos, emmekä ole vain palkan perässä. Haluamme tehdä asiat niin hyvin kuin mahdollista – eikä mennä vain sieltä, missä aita on matalin”, Henna-Riikka Erola vakuuttaa.

”Teemme paljon muutakin kuin perinteistä pintakäsittely- ja maalaustyötä. Esimerkiksi palokatkojen tekeminen, vedeneristystyöt, tiivistyskorjaukset ja kipsilevyseinien nauhoitukset sujuvat meiltä mainiosti. Yleensä emme sano mihinkään työhön, että en osaa tai ei kuulu minulle. Kaikki kelpaa.”

Erolan omaa erikoisalaa ovat palomassaukset, joita koskevan vaativan prosessin hän hallitsee suvereenisti.

”Jokainen läpimeno, olivat ne sitten viemäreitä, komposiittiputkia, patteriputkia, niin kaikki pitää tiivistää erilaisilla palomassoilla, vaahdoilla, manseteilla ja kääröillä.”

Tiivistämisen jälkeen Erola dokumentoi huolellisesti, millä aineella palomassaus on tehty, koska ja kenen toimesta. Tabletilla olevaan pohjapiirrokseen hän merkitsee läpimenon tarkan paikan ja hyväksyntätiedot.

Essi Eerola hallitsee puolestaan monien pintakäsittelytöiden ohella esimerkiksi vedeneristystyöt.

”Tavallaan umpioin elementin saumoja. Se on varotoimenpide, ettei koulujen vanhetessa pääse mitään toksiineja hengitysilmaan.”

Itseohjautuva tiimi

Kivimaan kohteen vastaava työnjohtaja Juha Kanerva kiittää tiimin oma-aloitteisuutta: ”He ovat todellisia moniosaajia, jotka tekevät työnsä tunnollisesti, aktiivisesti ja itsenäisesti. Työnjohdon ei tarvitse hirveästi ohjailla heitä.”

Erolan mukaan tiimi on hitsautunut hyvin yhteen.

”Kaikki tekevät parhaansa. Yksikään ei ole sellainen, jota ei nämä hommat kiinnosta. Joskus ehkä ollaan vähän liiankin tarkkoja.”

”Me teemme ammattitaidolla, nopeasti, tehokkaasti ja fiksusti töitä”, kiteyttää Hautakangas. Ja Laakko täydentää: ”Meidän jälkiä ei yleensä tarvitse korjailla. Pyrimme siihen, että teemme kerralla valmista ja hyvää.”

Erola korostaa yhteistyötä. ”Yritämme helpottaa muiden töitä, että he vastavuoroisesti auttavat meidän työtämme. On kaikkien etu, että työvaiheet nivoutuvat toisiinsa eikä odotteluun kulu aikaa.”

Skanskan maalaritiimi

Henna-Riikka Erola

 • syntynyt 1979 Ikaalisissa
 • valmistui erikoismaalariksi 2002
 • Skanskalla 15 vuotta maalarina


Essi Eerola

 • syntynyt 1990 Tampereella
 • valmistui pintakäsittelijäksi 2009
 • Skanskalla 9 vuotta maalarina


Saaramaria Hautakangas

 • syntynyt 1991 Tuusulassa
 • valmistui pintakäsittelijäksi 2010
 • Skanskalla 3 vuotta maalarina

Kirsi Laakko

 • syntynyt 1990 Orimattilassa
 • valmistui pintakäsittelijäksi 2009
 • Skanskalla 3 vuotta maalarina


Laadun rakentaja 2020

Rakennustyömaiden työnjohtajille ja -tekijöille tarkoitetun kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin laadukasta ja esimerkillistä työtä tekeviä rakentamisen ammattilaisia. Laadun rakentaja voi olla kunnostautunut laatua parantavilla oivalluksilla, yhteistyökyvyllä, ammattiylpeydellä ja oikealla asenteella tai kehittämillään menetelmillä ja työtavoilla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Laadun rakentaja -ehdokkaana oleva maalaritiimi tekee hienoa jälkeä tuottavasti”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat