Kokeile kuukausi maksutta

Myös Ilmarinen myi 7,5 miljoonaa Kojamon osaketta

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen on torstaina 9. syyskuuta tehdyillä kaupoilla myynyt 7,5 miljoonaa Kojamon osaketta.

Kojamolle valmistui viime vuonna paljon uusia asuntoja. Kuva: Kojamo

Kauppojen jälkeen Ilmarinen omistaa yhteensä reilut 20,5 miljoonaa Kojamon osaketta, mikä vastaa 8,31 prosenttia asuntosijoitusyhtiön osakkeista ja äänistä.

Myös toinen eläkeyhtiö Varma ilmoitti aiemmin myyneensä täsmälleen saman kappalemäärän Kojamon osakkeita.

Ilmarinen ja Varma olivat vielä elokuun lopussa Kojamon kaksi suurinta osakkeenomistajaa. Ilmarinen oli suurin omistaja noin 28 miljoonan osakkeen ja 11,35 prosentin osuudella ja Varma toiseksi suurin 26,9 miljoonalla osakkeella ja 10,87 prosentin osuudella.

Varmalle jäi omien kauppojensa jälkeen 19,4 miljoonaa Kojamon osaketta, jotka vastaavat 7,83 prosentin osuutta asuntosijoitusyhtiössä.

Kojamon kolmanneksi suurin omistaja oli elokuun lopussa Teollisuusliitto. Sillä oli tuolloin 24,8 miljoonaa asuntosijoitusyhtiön osaketta eli 10,04 prosenttia koko osakekannasta.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko joku yksittäinen taho ostanut kaikki eläkeyhtiöiden myymät 15 miljoonaa osaketta vai onko sijoittajia ollut useita. Kokonaisuutena osakkeet vastaavat hieman yli 6 prosentin osuutta Kojamon koko osakekannasta. Mikäli joku yksittäinen taho on ostanut kaikki osakkeet, sen on tehtävä hankinnastaan niin sanottu liputusilmoitus. Joissakin tapauksissa Finanssivalvonta voi kuitenkin myöntää poikkeusluvan liputusvelvollisuuteen. Myös siinä tapauksessa, että jonkun nykyisen omistajan omistus ylittää 5, 10 tai 15 prosentin rajan, sen on tehtävä liputusilmoitus.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Myös Ilmarinen myi 7,5 miljoonaa Kojamon osaketta”

  1. Kojamo maksaa osinkoja lainarahalla. Osakkeen arvo silti huipussaan. Ilmarinen ja Varma rahastivat kun nyt vielä on mahdollista.

  2. Viruspandemian myötä tämäkin eskaloituu julkaisuvapaaksi liitinpariksi jonka tärkein tehtävä on työllisyyden nosto palvelusektorilla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat