Kokeile kuukausi maksutta

QMG teki jälleen yrityskaupat

QMG kasvatti talotekniikan palveluverkostoaan ja osti Kylmäkolmosen.

Kylmäkolmosen yrittäjät Mikko Puharinen (vas.) ja Mika Räisänen. Kuva: QMG Partners.
Kuuntele juttu

Talotekniikkakonserni QMG kasvatti talotekniikkapalvelujaan pääkaupunkiseudulla ja osti syyskuun alussa kylmälaitteiden ja jäähdytysjärjestelmien erikoisosaaja Kylmäkolmonen Oy:n.

Kylmäkolmonen on erikoistunut kylmälaitteiden asennukseen, huoltoon ja korjaamiseen sekä konesalien, sähkötilojen ja toimistojen jäähdytykseen pääkaupunkiseudulla. QMG:ssa Kylmäkolmonen tulee osaksi talotekniikan huoltopalveluita tarjoavaa QMG Partners -alakonsernia.

”Strategiamme mukaisesti täydennämme palveluvalikoimaamme kylmäalan osaamisella. Uskomme huolto- ja korjausliiketoiminnan kysynnän kasvuun, ja Kylmäkolmosen ammattitaito ja yrittäjähenkisyys sopivat mainiosti yritysverkostomme joukkoon. QMG Partnersin verkosto pystyy nyt tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin kattavampaa palvelua. Aiomme jatkaa kasvua tarjoamalla talotekniikkapalveluita paikallisesti ja valtakunnallisesti, sekä jatkamalla yritysostoja”, QMG Partnersin toimitusjohtaja Matti Ranne kertoo tiedotteessa.

Kylmäkolmonen jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään ja henkilöstöllään. Yhtiön yrittäjät Mikko Puharinen ja Mika Räisänen liittyvät yrityskaupan jälkeen QMG-konsernin osakkaiksi.

Kaupalla ei ole vaikutusta asiakassopimuksiin tai henkilöstön asemaan. Kylmäkolmonen työllistää noin 20 henkilöä ja sen liikevaihto oli 3,6 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Aiemmin kesällä QMG hankki myös kiinteistöautomaatioon erikoistuneen sähköurakoitsija AET-Automaation ja sähköurakoitsija SW-Sähkön kokonaan omistukseensa. Aiemmin yhtiö omisti kummastakin yrityksestä vähemmistöosuudet. Molemmat tytäryhtiöt jatkavat osana QMG Partners -alakonsernia.

AET-Automaatio toimii muun muassa sairaala- ja liikekiinteistöissä. SW-Sähkö tekee sähköurakointia ravintoloihin, liiketiloihin, toimistoihin ja taloyhtiöihin. Molempien liikevaihto oli vuonna 2019 hieman yli miljoona euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “QMG teki jälleen yrityskaupat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat