Skanska urakoi Paavolan kampuksen Lahdessa – tilat valmistuvat 2022

Paavolan kampus on Lahden tilakeskuksen historian suurin hanke. Kampukselle tulevat Kannaksen ja Tiirismaan lukioista muodostettava uusi lukio, Tiirismaan peruskoulu, Wellamo-opisto sekä taide- ja muotoilukoulu Taika.

Havainnekuva uudesta Paavolan kampuksesta, jonne keskitetään monta eri oppilaitosta. (Kuva: HM Arkkitehdit)

Skanska ja Lahden Tilakeskus ovat sopineet Paavolan kampushankkeeseen liittyvistä urakoista Lahden kulttuurikeskuksen alueella.

Paavolan kampus on Lahden tilakeskuksen historian suurin hanke ja se toteutetaan vaiheittain vuosina 2020–2023. Kampukselle tulevat Kannaksen ja Tiirismaan lukioista muodostettava uusi lukio, Tiirismaan peruskoulu, Wellamo-opisto sekä taide- ja muotoilukoulu Taika.

Kampusalue muodostuu alueella jo sijaitsevista rakennuksista sekä uudisrakennuksista.

”Kampusalue kokee merkittävän muodonmuutoksen, kun olemassa olevaa vanhaa kiinteistökantaa peruskorjataan ja muokataan uusiin käyttötarkoituksiin ja osittain rakennetaan täysin uutta”, kertoo projektipäällikkö Simo Lahtela Lahden Tilakeskuksesta.

Aikaisemmin koulukäytössä ollut Muotoiluinstituutin rakennus saneerataan ja puretun vanhimman osan korvaa kolmikerroksinen uudisrakennus. Terijoenkatu 7:n ja viereisen Kannaksen lukiorakennuksen välille rakennetaan yhdyskäytävä helpottamaan liikkumista ja tilojen yhteiskäyttöä.

Työt jo käynnissä

Uudisrakentamisen sekä saneerattavan kohteen kokonaisuus on yhteensä noin 12 600 bruttoneliömetriä. Rakentaminen on aloitettu kesäkuussa maansiirto- ja perustustöillä. Skanskan urakkakokonaisuuksiin liittyvät uudistetut tilat valmistuvat vaiheittain maaliskuun 2022 loppuun mennessä.

Terijoenkatu 3:een Skanska toteuttaa liikuntasalirakennuksen laajennuksena entisen aikuiskoulutuskeskuksen yhteyteen. Rakennuksessa on liikuntasalin lisäksi perusopetusta palveleva ruokasali keittiöineen sekä katsomoparvi. Kooltaan rakennus on noin 3 700 bruttoneliömetriä, ja se valmistuu joulukuussa 2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska urakoi Paavolan kampuksen Lahdessa – tilat valmistuvat 2022”

Jätä kommentti