Helsingissä tavoitellaan huimia asuntomääriä: vuodessa 8 000 uutta asuntoa lisää

Helsingin asuntopoliittisia tavoitteita tuleville vuosille linjaava uusi asumisen ja maankäytön ohjelma eli AM-ohjelma on parhaillaan lausuntokierroksella.

Helsingin asuntorakentamiselle ollaan asettamassa kovia tavoitteita. Kuva: Mika Ranta / HS

Helsingin johdossa ollaan sitä mieltä, että vuosittaisia asuntotuotantotavoitteita pitää nostaa roimasti nykyisestä.

Asia käy ilmi lausunnosta, jonka Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on antanut kaupunginkanslialle liittyen valmisteilla olevaan uuteen asumisen ja maankäytön ohjelmaan (AM-ohjelma).

AM-ohjelma on asuntopoliittinen ohjelma, jolla vaikutetaan kaupungin asunto-olojen kehittymiseen. Parhaillaan lausuntokierroksella oleva uusi ohjelma linjaa Helsingin asuntopoliittiset tavoitteet tuleville vuosille.

Yksi uuden ohjelman päämääristä on riittävän asuntotuotannon varmistaminen.

Ohjelmaluonnoksessa esitetään, että asuntotuotantotavoite säilytettäisiin vuoden 2019 tasolla eli 7 000 asunnossa vuodessa. Se tarkoittaisi, että Helsingin asuntokanta kasvaisi kahden prosentin vuosivauhtia.

Jo tämä tavoite on kova: vielä 2004–2007 tavoite oli 3 500 asuntoa.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa ollaan kuitenkin eri mieltä. Puheenjohtaja Anni Sinnemäki (vihr) ja varapuheenjohtaja Risto Rautava (kok) saivat lautakunnassa läpi ohjelmaluonnoslausuntoon ajamansa muutoksen, jossa asuntotuotantotavoitetta nostettaisiin jopa 8 000 asuntoon vuodessa alkaen 2023.

Tavoitetta halutaan lausunnon mukaan kasvattaa Helsingin seudun tasaisesta kasvusta johtuen. Lisäksi laadukas täydennysrakentaminen koko kaupungin alueella on myös yksi uuden AM-ohjelman keskeisimmistä keinoista ehkäistä segregaatiota.

Samalla lautakunta kuitenkin korosti, että kaupungin kasvaessa on huolehdittava siitä, että asuntotuotantotavoite ja maankäytön tehostuminen sovitetaan huolellisesti yhteen virkistys- ja luonnonympäristön sekä kulttuuriympäristön arvojen kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingissä tavoitellaan huimia asuntomääriä: vuodessa 8 000 uutta asuntoa lisää”

Jätä kommentti