Korona ei näy hinnoissa – Vanhat asunnot kallistuivat syyskuussa Helsingissä yli 7 prosenttia

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat syyskuussa pääkaupunkiseudulla 5,2 prosenttia ja laskivat muualla maassa vajaan prosentin viime vuoteen verrattuna.

Asunnot Helsingissä kallistuvat nopeasti. Kuva: Sami Kero / HS

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat syyskuussa pääkaupunkiseudulla 5,2 prosenttia ja laskivat muualla maassa vajaan prosentin viime vuoteen verrattuna.

Suhteessa nopeinta hintojen nousu oli syyskuussa Helsingissä, jossa vanhat asunnot kallistuivat peräti 7,1 prosenttia vuoden takaisesta. Vantaalla asunnot kallistuivat 3,1 prosenttia. Espoossa nousu jäi syyskuussa 1,6 prosenttiin.

Kolmannella neljänneksellä kauppamäärät viime vuoden tasoa

Kiinteistönvälittäjien kautta tehtyjen kauppojen perusteella vanhojen osakeasuntojen kauppoja tehtiin syyskuussa noin kuusi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Asuntokauppojen määrä laski pääkaupunkiseudulla viime vuoteen nähden vajaan prosentin, mutta nousi muualla maassa yli yhdeksän prosenttia.

Kolmannella neljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hintakehitys pysyi Tilastokeskuksen mukaan vakaana. Hinnat nousivat selkeimmin viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna Helsingissä ja Tampereella. Turussa hintojen nousu taittui aiempiin neljänneksiin nähden ja vuositasolla hinnat pysyivät viime vuoden tasolla.

Maakunnittain tarkasteltuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat kolmannella neljänneksellä Pohjanmaalla, Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Viime vuoteen verrattuna hinnat laskivat eniten Päijät-Hämeessä ja Etelä-Pohjanmaalla.

Ennakkotietojen mukaan asuntokauppojen kokonaismäärä oli kolmannella neljänneksellä viime vuoden tasoa. Vanhojen osakeasuntojen ja vanhojen omakotitalojen kauppoja tehtiin kaksi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Uusien osakeasuntojen kauppoja tehtiin 12 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Korona ei näy hinnoissa – Vanhat asunnot kallistuivat syyskuussa Helsingissä yli 7 prosenttia”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat