Rakennusliiton tilastot: Päivärahan saajia jo puolet enemmän kuin viime syksynä

Korkeinta työttömyys oli tilastojen mukaan Kainuussa, Lapissa sekä Itä- ja Keski-Suomessa. 

Loka–joulukuun ennusteet ovat entistä synkemmät  ja päivärahan saajien määrä ennakoidaan kasvavan tasaisesti noin 7 800 henkilöön vuoden loppuun mennessä.  

Työttömyysluvut alkavat synkistyä myös rakennusalalla. Rakennusliiton tilastojen mukaan alan työttömyyskassa maksoi syyskuussa päivärahoja 49 prosenttia enemmän kuin vuoden 2019 syyskuussa.

Päivärahalla olevia kassan jäseniä oli 1 822 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Yhteensä päivärahaa tai vuorottelukorvausta sai 5 530 kassan jäsentä. Lomautusajan päivärahan saajia oli syyskuussa 1 662 henkilöä ja maksettuja lomautusajan ansiopäivärahapäiviä oli 29 314 päivää. 

Korkeinta työttömyys oli tilastojen mukaan Kainuun alueella (15,8 prosenttia) ja matalinta Uudellamaalla (8,7 prosenttia). Myös Lapin (15,6 prosenttia), Itä-Suomen (14,3 prosenttia) ja Keski-Suomen (14,1 prosenttia) alueella päivärahan saajien lukumäärä oli kasvanut selvästi. 

Loka–joulukuun ennusteet ovatkin entistä synkemmät  ja päivärahan saajien määrä ennakoidaan kasvavan tasaisesti noin 7 800 henkilöön vuoden loppuun mennessä.  

Myös infraurakoitsijoiden tilauskannan pituus on romahtanut alle puoleen vuoden takaisesta. Tilauskannan pituus on nyt alle 4 kuukautta, kun se vuosi sitten samaan aikaan oli 8,25 kuukautta. 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliiton tilastot: Päivärahan saajia jo puolet enemmän kuin viime syksynä”

Jätä kommentti