Skanskalle urakka Espoon Kivenlahden metrokeskuksen ympäristöstä

Urakassa rakennetaan muun muassa uusia ajoratoja ja siltoja. Hankkeen tavoitteena on parantaa liikenneyhteyksiä metroasemalle sekä luoda lisää viihtyisää kaupunkitilaa.

Skanska on allekirjoittanut sopimuksen Espoon kaupungin Kaupunkitekniikan keskuksen kanssa Kivenlahden metrokeskuksen asemaakaava-alueen uudistuksen toteuttamisesta.

Länsimetron myötä alueella käynnistyy paljon myös muuta rakentamista, ja aseman seutua halutaan uudistaa kaupunkimaiseen suuntaan. Hankkeen tavoitteena on parantaa liikenneyhteyksiä metroasemalle sekä luoda lisää viihtyisää kaupunkitilaa.

Urakkaan sisältyy Länsiväylälle rakennettavia uusia ajoratoja noin 600 metrin matkalta sekä ramppijärjestelyjen ja siltojen rakentamista. Merkittävä osa hanketta ovat kaksi Länsiväylän alittavaa kulkuväylää, Ruukinmäenportti ja Tschetschulininportti.

Alueelle rakennetaan myös kävelykatuja sekä aukioita, ja pysäköintilaitoksen esirakentamistyöt alkavat. Lisäksi Espoonlahden rannalla sijaitsevaa Marinpuistoa uudistetaan muun muassa puistokäytävien ja valaistuksen osalta.

Rakentaminen alkaa marraskuun 2020 alussa, ja urakka valmistuu kesäkuussa 2022.

Metrokeskuksen ympäristöön on suunniteltu kaupallisia palveluita, toimitilaa, oppimisen tiloja, liikuntapalveluita ja asumista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskalle urakka Espoon Kivenlahden metrokeskuksen ympäristöstä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat