Kokeile kuukausi maksutta

Vuokranantajien barometri: Ratikka kirkastaa Tampereen tulevaisuudennäkymiä

Uudessa barometrissa vuokranantajilta kysyttiin näkemyksiä kaupungin kehityksestä kahden seuraavan vuoden aikana.

Tampereen isojen rakennushankkeiden uskotaan tuovan buustia myös sikäläisille vuokramarkkinoille. Etenkin Ratikka nähdään positiivisena projektina.

Suomen Vuokranantajat on julkaissut historian ensimmäisen Vuokranantaja-barometrin.  Positiivisimmin oman kaupungin kehitykseen kyselyssä suhtautuivat Tampereen vuokranantajat.

Heistä kehityksen arvioi olevan joko hyvin tai varovaisen positiivista 61 prosenttia vastaajista. Varovaisen tai hyvin negatiivisena kehitystä piti 17 prosenttia vastaajista. Hyvin negatiivista kehitystä ennakoi vain prosentti vastaajista.

Ensimmäistä kertaa julkaistussa Vuokranantaja-barometrissa eri kaupunkien vuokranantajat ovat arvioineet vuokranantajan näkökulmasta oman kaupunkinsa vuokramarkkinoiden kehitystä. Vuokranantajilta kysyttiin myös näkemystä kaupungin kehityksestä kahden seuraavan vuoden aikana.

”Suuremmissa kaupungeissa uskottiin yleisesti vuokra-asuntojen kysynnän olevan tulevaisuudessakin vahvaa. Tampere jätti kuitenkin niukasti barometrissa taakseen pääkaupunkiseudun kaupungit ja sitä on kehitetty viime vuosina hyvin kunnianhimoisesti. Tampereen vuokranantajien positiivisiin näkemyksiin iso vaikutus on varmasti ensi vuonna liikennöintinsä aloittavalla ratikalla”, Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen arvioi tuloksia.

Etäopiskelu hiljensi kuuminta sesonkia

Noin 60 prosenttia vuokranantajista ei ole havainnut Tampereella, Helsingissä ja Espoossa muutosta parempaan tai huonompaan. Silti noin kolmasosa kertoo tilanteen vaikeutuneen aiempiin vuosiin verrattuna.

”Loppukesä ja alkusyksy ovat perinteisesti vuokramarkkinoilla kuuminta sesonkikautta, jolloin opiskelijat ovat etsimässä itselleen asuntoa”, Rokkanen kertoo.

Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja-barometri toteutettiin kyselytutkimuksena. Kyselyyn vastasi 2058 yksityistä vuokranantajaa. Kysely toteutettiin syyskuun loppupuoliskolla 2020. Barometrista on tarkoitus tehdä toistuva kyselytutkimus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuokranantajien barometri: Ratikka kirkastaa Tampereen tulevaisuudennäkymiä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat