Kokeile kuukausi maksutta

Lahden eteläisen kehätien avajaiset ovat jo ovella – liikenne uudelle väylälle 8. joulukuuta

Uusi tielinjaus avautuu liikenteelle noin vuoden alkuperäisiä suunnitelmia aikaisemmin.

Kehätien rakentaminen alkoi vuonna 2017. Se on työllistänyt parhaimmillaan yli 500 rakentajaa. (Kuva: Väylävirasto)

Suomen suurin käynnissä ollut tieurakka Lahden seudun eteläinen Kehätie avataan liikenteelle 8.12.2020. Kehätien liikenteelle otto tapahtuu hiljaisen liikenteen aikaan, ja kokonaisuudessaan kehätie on liikenteellä aamuruuhkaan mennessä.

Hanke valmistuu etuajassa ja alittaa alkuperäisen tavoiteaikataulun noin vuodella.

”Rakentaminen on sujunut erittäin hyvin ja hankekokonaisuus toteutuu kustannusarviossa. Voimme  kaikki suunnittelijasta työnjohtajaan ja rakentajiin olla ylpeitä tästä saavutuksesta”, toteaa projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastolta.

Kehätien rakentaminen alkoi vuonna 2017. Se on työllistänyt parhaimmillaan yli 500 rakentajaa ja loppusuorallakin vielä noin 300. Kolmessa osassa toteutetun hankkeen urakoitsijoina ovat olleet Destia, Valtari-allianssi (Skanska Infra ja AFRY/Pöyry) sekä Suomen Maastorakentajat. Hankkeelle oli budjetoitu yhteensä 275 miljoonaa euroa.

Kehätie kytkeytyy länsipäässä Hollolan kohdalla Tampereen suunnan valtatiehen 12 ja itäpäässä vilkkaasti liikennöityyn valtatie 4 moottoritiehen.

Valtatie 12-nimi siirtyy uuden tien avaamisen myötä vanhalta valtatien linjalta uudelle kehätielle. Samalla vanha valtatie ja alempaa maantieverkostoa on siirtynyt ja siirtyy Lahden kaupungin ja Hollolan kunnan omistukseen. Niiden kunnossapidosta vastaavat kuntarajojen mukaisesti Lahti ja Hollola.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lahden eteläisen kehätien avajaiset ovat jo ovella – liikenne uudelle väylälle 8. joulukuuta”

  1. Alunperinkin avautuminen liikenteelle piti olla 2020, joten tie ei avaudu yhtään etuajassa. Ensi vuodelle jää viimeistelyjä. Maastorakentajien osuus tuosta taas on 2 vuotta myöhässä (alunperin 2v piti kestää).

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat