SATO piti pintansa vastuullisuusvertailussa – säilytti neljän tähden tasonsa

Kehityskohteeksi nostettiin kiinteistöjen ympäristösertifikaattien puute.

SATOn vahvuuksia vastuullisuuden johtamisen lisäksi ovat asukastyytyväisyys ja yhteisöllisyys, sidosryhmien sitouttaminen, energiatehokkuuden toimenpiteet sekä seurannan kattavuus sekä läpinäkyvyys toimintaperiaatteissa ja raportoinnissa. Kuvassa SATO-kohden Helsingin Oulunkylässä. (Kuva SATO)

Vuokrakoteja tarjoava SATO on kerännyt Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) -vastuullisuusvertailussa jälleen neljä tähteä. SATO oli mukana nyt kuudetta kertaa ja sen tulos oli muihin pohjoiseurooppalaisiin asuntosijoittajiin verrattuna yli keskiarvon.

SATO julkaisi viime vuonna hiilineutraaleja kaupunkeja sekä asukkaiden ja naapuruston hyvinvointia painottavan vastuullisuusohjelman. Yhtiö tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä kiinteistöjen energiankäyttöä koskevien hiilidioksidipäästöjen osalta.

GRESB-tutkimuksen mukaan SATOn vahvuuksia vastuullisuuden johtamisen lisäksi ovat asukastyytyväisyys ja yhteisöllisyys, sidosryhmien sitouttaminen, energiatehokkuuden toimenpiteet sekä seurannan kattavuus sekä läpinäkyvyys toimintaperiaatteissa ja raportoinnissa.

Kehityskohteeksi nostettiin kiinteistöjen ympäristösertifikaattien puute. Sertifikaatteja on toistaiseksi hyödynnetty lähinnä uusien toimitilojen ja kauppakeskusten rakentamisessa eivätkä ne ole laajalti käytössä asuintaloissa Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SATO piti pintansa vastuullisuusvertailussa – säilytti neljän tähden tasonsa”

Jätä kommentti