Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti satsaa aurinkovoimaan – Joensuun poliisitalolle 300 paneelia

Joensuun oikeus- ja poliisitalon aurinkovoimala on osa Senaatin aurinko-ohjelmaa, jossa se investoi vuosittain noin miljoona euroa kiinteistöjensä katoille toteutettaviin voimaloihin.

Kuuntele juttu

Valtion kiinteistöistä ja toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Joensuun oikeus- ja poliisitalon katolle tähän mennessä suurimman aurinkovoimalansa. Sen tuotantoteho on noin 100 kW ja vuosituottoarvio on 84 000 kWh, mikä Senaatin mukaan vastaa noin 40 kerrostalokaksion vuosikulutusta.  Investoinnin lasketaan maksavan itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa.

Aurinkovoimala saadaan käyttöön vielä kuluvan aikana. Aurinkopaneeleja asennetaan noin 300 ja kokonaisuudesta vastaa Lem-Kem oy.

Alkusyksystä Joensuun poliisille valmistui myös kahdeksan sähköautojen latausasemaa virka-autoille. Katolla olevasta voimalaitoksesta saatavalla sähköenergialla voidaan vuodessa ajaa sähköautoilla yli 400 000 kilometriä.

Tähtäimessä kärkisijat aurinkoenergiassa

Joensuun oikeus- ja poliisitalon aurinkovoimala on osa Senaatin aurinko-ohjelmaa, jossa se investoi vuosittain noin miljoona euroa kiinteistöjensä katoille toteutettaviin voimaloihin. Tavoitteena on hankkia noin 50 uutta aurinkovoimalaa ja nostaa tuotantoteho vuoteen 2022 mennessä 20-kertaiseksi.

Samalla Senaatti arvioi nousevansa yhdeksi Suomen merkittävimmistä aurinkosähkön tuottajista. Nykyiset aurinkosähkövoimalat kattavat vuodessa yhden virastotalon sähkönkulutuksen.

Vuosien 2014 – 2019 aikana Senaatti-kiinteistöjen ylläpitämän kiinteistökannan ominaishiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet 65 prosenttia.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti satsaa aurinkovoimaan – Joensuun poliisitalolle 300 paneelia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat