Kokeile kuukausi maksutta

Hyväntoivonpuisto Helsingissä on vuoden ympäristörakenne

Palkintoperusteissa sen todettiin olevan Helsingin Jätkäsaaren sydän, uudenlainen viheralue ja asukkaiden olohuone.

Jätkäsaaren palkitusta puistosta on tuomariston mielestä muodostunut toimiva kaupunginosan maamerkki, jolla on vahva oma identiteetti.

Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva Hyväntoivonpuisto on saanut Vuoden 2020 Ympäristörakenne-palkinnon. Palkintoperusteissa sen todettiin olevan Helsingin Jätkäsaaren sydän, uudenlainen viheralue ja asukkaiden olohuone, joka on täynnä elämää. Lisäksi puistosta on muodostunut toimiva kaupunginosan maamerkki, jolla on vahva oma identiteetti.

Maisema-arkkitehti Outi Palosaari VSU maisema-arkkitehdit oy:stä ja Helsingin kaupunkiympäristötoimialan projektijohtaja Petra Rantalainen totesivat palkitseminen kertovan siitä, että kokonaisuutta arvostetaan suunnittelusta ja rakentamisesta kunnossapitoon asti. Paras palkinto on kuitenkin kaksikon mielestä se, että asukkaat ovat ottaneet paikan omakseen.

Muuta finalistit olivat Ankkapuisto ja Åvikin puisto Vantaalla sekä Sipoonlahden yhtenäiskoulun piha.

Vuoden Ympäristörakenne-palkinto jaettiin nyt 30. kerran ja samalla avattiin uusi, vuoden 2021 kilpailu. Kilpailun järjestävät Puutarhaliitto, Kivi ry sekä Rakennustuoteteollisuus RTT.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hyväntoivonpuisto Helsingissä on vuoden ympäristörakenne”

  1. GRK oli näköjään ottanut hankkeen omiin nimiin. Oli siinä vissiin muitakin tekijöitä?
    Strara + muut pääurakoitsijat.
    Se puisto on hiukan isompi kun se osa kun GRK teki…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat