Ilmatar aloittaa kahden tuulipuiston rakentamisen

Tuulivoimayhtiö Ilmatar kasvattaa omaa sähköntuotantoaan aloittamalla vuodenvaihteessa kahden tuulipuiston rakentamisen. Niiden yhteenlaskettu nimellisteho on  valmistuessaan 74 megawattia.

Kuva: Ilmatar

Yhtiön mukaan tuulivoimapuistojen vuosituotanto on noin 230 gigawattituntia.

Toinen puistoista nousee Kurikan Rasakankaan alueelle Etelä-Pohjanmaalle. Sinne rakentuu kahdeksan tuulivoimalaa, joiden tornikorkeus on 129 metriä ja yhteenlaskettu teho 48 megawattia. Toinen puisto tulee Humppilan ja Urjalan rajalle Kanta-Hämeeseen. Sinne rakennetaan kuusi voimalaa, joiden tornikorkeus on 135 metriä ja yhteenlaskettu teho 25,8 megawattia. Tuulivoimalat molempiin puistoihin toimittaa tanskalainen Vestas.

”Rakennustyöt käynnistyvät sekä Kurikassa että Humppila-Urjalan alueella tammikuussa teiden kunnostamisella ja puiden poistamisella. Myöhemmin keväällä rakennamme tuulivoimaloiden nosturikentät ja perustukset. Voimaloiden pystytyksen on arvioitu alkavan syksyllä 2021”, Ilmattaren toimitusjohtaja Juha Sarsama kertoo tiedotteessa.

Sähköntuotanto käynnistyy Ilmattaren omistukseen jäävissä tuulivoimapuistoissa vuoden 2022 alkupuolella. Ilmatar myy Kurikan ja Humppila-Urjalan tuulipuistoista tuotetun tuulisähkön kuluttaja- ja yritysasiakkailleen.

“Tuulivoimaan vaihtavien kuluttaja- ja yritysasiakkaidemme jatkuvasti lisääntyvä määrä mahdollistaa nämä merkittävät investoinnit uusiin tuulipuistoihin”, Sarsama sanoo.

Ilmatar rakentaa parhaillaan myös suurta tuulipuistoa Piiparinmäelle, Pyhännän ja Kajaanin alueelle, sekä valmistelee useita muita tuulivoimahankkeita eri puolilla Suomea.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmatar aloittaa kahden tuulipuiston rakentamisen”

Jätä kommentti