Ilmatar Energy rakentaa tuulivoimapuiston – energiasta 60 prosenttia menee Googlelle

Ilmatar Energy oy rakentaa 211 megawatin tehoisen Piiparinmäen tuulivoimapuiston Pyhännän ja Kajaanin kuntien alueelle. Tuulivoimapuisto rakennetaan vuosina 2019–2021 ilman valtion tukea, ja se alkaa tuottaa sähköä jo vuonna 2020.

Kuva: Ilmatar

Ilmatar Energy on solminut Googlen kanssa sopimuksen, jonka mukaan teknologiayhtiö ostaa 125 megawattia eli noin 60 prosenttia tuulivoimapuiston tuotannosta.

”Sopimus on hyvä osoitus siitä, kuinka muun muassa suuret teknologiayhtiöt ovat valmiita sitoutumaan tuulivoimaan. Se on paitsi puhdas, myös erittäin kustannustehokas sähköntuotantomuoto, joka mahdollistaa teolliset investoinnit Suomeen. Uusiutuvan energian lisärakentaminen on ainoa tapa saavuttaa globaalit päästötavoitteet”, Ilmatar Windpower oy:n hallituksen puheenjohtaja Kalle Pykälä sanoo tiedotteessa.

Ilmatar Windpower omistaa Ilmatar Energyn yhdessä pääomasijoitusyhtiö Omnes Capitalin hallinnoiman Capenergie 3:n kanssa.

Google kertoi juuri tehneensä historiansa suurimman investoinnin uusiutuvaan energiaan. Yhtiö ostaa käyttöönsä aurinko- ja tuulienergiaa yhteensä yli 2 miljardin dollarin arvoisesta uudesta infrastruktuurista, joka koostuu eri puolille maailmaa rakennettavista uusista aurinko- ja tuulivoimaloista.

”Kestävä kehitys on ollut Googlen tärkeimpiä arvoja alusta lähtien, ja sitoutumisemme puhtaaseen energiaan on keskeinen osa toimintaamme”, Googlen operatiivinen johtaja Neha Palmer kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmatar Energy rakentaa tuulivoimapuiston – energiasta 60 prosenttia menee Googlelle”

Vastaa