Jatke peruskorjaa ja laajentaa Salomaa Yhtiöiden toimitiloja

Jatke on valittu pääurakoitsijaksi Helsingin keskustassa Annankatu 28:ssa sijaitsevan kiinteistön peruskorjaukseen ja laajennukseen. Tilaaja on Salomaa Yhtiöt, jonka toimitiloiksi kohde valmistuu maaliskuussa 2022.

Kohteen rakennuttamistehtäviä sekä rakennusteknisiä valvontatehtäviä hoitaa Projektinuotit oy Rakennuttajatoimisto. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto JKMM.

”Annankatu 28 on komea kaupunkitalo, jonka historia ulottuu lähes 200 vuoden taakse. Sen katon alta on löytynyt työpajoja, asuntoja, liiketiloja, ravintoloita ja toimistoja – aikoinaan jopa elokuvateatteri. Nyt rakennus astuu tähän päivään perusteellisen korjauksen ja sisäpihan laajennuksen myötä. Tiloihin toteutetaan moderni työympäristö talon historiaa ja suojeluarvoja kunnioittaen. Kohteen uniikki arkkitehtuuri syntyy ajallisista kerrostumista, uuden ja vanhan vuoropuhelusta”, JKMM:n pääsuunnittelija Asmo Jaaksi kertoo tiedotteessa.

Kyseessä on vaativa korjausrakennushanke, jossa uusitaan ja kunnostetaan kaikki julkisivut sekä vesikattorakenteita. Sisäpuolelta kunnostetaan kellaritilat sekä ullakkokerrokset ja kaikki kerrokset, joihin tulee uudistettuja liike- ja toimistotiloja.

Kohdetta myös laajennetaan nykyiselle sisäpihalle, joka katetaan ja johon tehdään 4 lisäkerrosta sekä valopiha. Kohteen vaativuuteen vaikuttavat muun muassa kohteen sijainti ja sen tuomat logistiset hankaluudet. Kohteessa on pinta-alaa 4391 kerrosneliömetriä ja kokonaisalaa 5598 bruttoneliötä ja tilavuutta 18540 kuutiometriä.

Korjausrakennustyöt alkavat tammikuussa 2021, ja hanke valmistuu maaliskuussa 2022. Hankkeen rakennusteknisten töiden arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

”Kohde on haastava, mutta myös innoittava. Suunnitelmat ovat hyvällä mallilla, ja hankkeen konkreettinen käynnistyminen vuoden 2021 alusta on mahdollistanut meille sopivan siirtymävaiheen, jonka aikana kokoamme ja perehdytämme huippuosaajamme tämän projektin pariin”, Jatkeen työpäällikkö Kimmo Virtanen sanoo.

Kohde on Salomaa Yhtiöille tärkeä, sillä kiinteistö on toiminut yhtiöryhmän työntekijöiden työpaikkana jo 1970-luvulta lähtien.

”Annankadun toimitilat ovat meille ja asiakkaillemme kovin rakkaat. On erityisen hienoa, että nuo toimitilat nyt kunnostetaan pieteetillä rakennuksen suojeltuja osia kunnioittaen. Samalla rakennus modernisoidaan toiminnallisuuden osalta vastaamaan tämän päivän työelämän vaatimuksia ja toiveita”, Salomaa Yhtiöiden toimitusjohtaja Antti Kärävä sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jatke peruskorjaa ja laajentaa Salomaa Yhtiöiden toimitiloja”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat