Kokeile kuukausi maksutta

Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdeille kunniamaininta kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa

Palkitsemispäätöksessään kilpailun tuomaristo nostaa LMA:n ehdotuksen ansioksi sen omaleimaisen näkemyksen.

Lahdelma & Mahlamäki arkkitehtien kilpailuehdotuksen johtoajatuksena oli luoda helposti lähestyttävä kulttuurin monitoimitalo. Kuva: LMA

Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdeille (LMA) on jaettu kunniamaininta Krakovan musiikkikeskuksesta Puolassa järjestetyssä kansainvälisessä kutsukilpailussa. Kilpailuehdotus laadittiin yhteistyössä puolalaisen arkkitehtitoimisto KXM:n kanssa.

LMA:n kilpailuehdotuksen johtoajatuksena oli luoda helposti lähestyttävä kulttuurin monitoimitalo. Ehdotuksessa annettiin suuren musiikkisalin rinnalla yhtä suuri painoarvo musiikkipainotteiselle lastentarhalle, joka kilpailuohjelman mukaan piti sisältyä ehdotukseen. Kilpailualueella sijaitsee historiallinen rauniorakennus, joka piti säilyttää ja huomioida suunnitelmissa. LMA:n kilpailuehdotuksessa rauniosta tuli intiimin sisääntulopihan keskipiste, jonka ympärille koko musiikkikeskus kiertyy.

Palkitsemispäätöksessään kilpailun tuomaristo nostaa LMA:n ehdotuksen ansioksi sen omaleimaisen näkemyksen. Lisäksi kilpailuehdotuksen ansioiksi mainitaan muuan muassa eri toimintojen integroiminen yhdeksi rakennuskokonaisuudeksi ja hienovarainen ja tasapainoinen arkkitehtuuri, joka on sovitettu maisemaan.

Kilpailuehdotuksen tekijänä toimi Rainer Mahlamäki. Työryhmässä olivat mukana Katri Rönkä, Jukka Savolainen, Nina Vehviläinen, Amir Teymourtash ja KXM:n osalta Klaudia Gołaszewska, Marek Grodzicki, Kinga Grzybowska ja Michał Hondo. Akustiikkasuunnittelusta vastasi Henrik Möller.

Kansainvälisessä kutsukilpailussa jaettiin kolme palkintosijaa ja yksi kunniamaininta. Ensimmäisen sijan sai puolalaisen BE DDJM Architectsin ehdotus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdeille kunniamaininta kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat