Oikeus: Malmin lentokenttäyhdistyksen pitää vapauttaa alue kaupungille

Päätöksen seurauksena Helsingin kaupunki ryhtyy päätöksen täytäntöönpanotoimenpiteisiin saadakseen alueen hallintaansa.

Havainnekuva uudesta alueesta. Kuva: Helsingin kaupunki / Voima Graphics Oy

Helsingin käräjäoikeus on antanut päätöksen Malmin entisen lentokentän alueen vuokrasopimusta koskevassa riita-asiassa. Käräjäoikeus on vahvistanut vuokrasopimuksen päätyneeksi 31.12.2019 sekä velvoittanut Malmin lentokenttäyhdistyksen häädön uhalla luovuttamaan alueen kaupungin vapaaseen hallintaan ja suorittamaan kaupungille 92 000 euron suuruisen sopimussakon vuokrasopimuksen ehtojen rikkomisen johdosta.

Päätöksen seurauksena Helsingin kaupunki ryhtyy päätöksen täytäntöönpanotoimenpiteisiin saadakseen alueen hallintaansa.

Malmin entisen lentokentän valvomaton lentopaikka on ollut vuokrattuna Malmin lentokenttäyhdistykselle. Lentopaikan vuokraamisesta päätti alun perin Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta vuonna 2016. Kaupunki irtisanoi vuokrasopimuksen joulukuussa 2018 loppumaan vuoden 2019 loppuun. Lentokenttäyhdistys jäsenineen on jatkanut lentotoimintaa alueella vuonna 2020 ilman maanomistajan lupaa.

Kaupunki jatkaa Malmin entisen lentokentän alueen suunnittelua sekä valmistelee alueen rakentamisen aloitusta ja väliaikaista käyttöä.

Rakentaminen Malmin lentokentällä ja sen ympäristössä alkaa 2020-luvulla. Vuoden 2021 aikana kaupunki keskittyy ensimmäisten asumisen asemakaavojen laatimiseen ja päätöksentekoon sekä katujen ja kunnallistekniikan suunnitteluun. Lisäksi valmistellaan esirakentamista, maakaasun runkoputken siirtoa ja väliaikaiskäytön laajentamista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oikeus: Malmin lentokenttäyhdistyksen pitää vapauttaa alue kaupungille”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat