Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistöliiton suositus: Etäyhteyksistä vakiokäytäntö yhtiökokouksissa

Kiinteistöliitossa on havaittu, että yhtiökokousten osallistujamäärä kasvoi, jos niihin oli mahdollisuus osallistua myös etänä.

Kiinteistöliitto toivoo kiinnostuksen oman taloyhtiön asioita kohtaan kasvavan entisestään, kun etäosallistuminen otetaan pysyvästi käyttöön.

Kiinteistöliiton mielestä taloyhtiöiden tulisi pitää etäosallistuminen keinovalikoimassaan, vaikka koronatilanne sallisi myös perinteisen yhtiökokouksen järjestämisen.

Viime keväänä osa taloyhtiöistä siirsi yhtiökokouksensa tautitilanteen vuoksi myöhempään ajankohtaan. Nyt taloyhtiöiden osakkailla ja isännöitsijöillä on ollut Kiinteistöliiton mukaan aikaa ottaa käyttöön erilaisia etäosallistumiseen tarkoitettuja työkaluja.

”Tänä keväänä etäosallistumisen pitäisi olla mahdollista kaikissa ammatti-isännöitsijän hoitamissa taloyhtiöissä. Etäosallistumisen onnistuminen edellyttää huolellista valmistautumista ja maininnan etäosallistumisen mahdollisuudesta kokouskutsussa”, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Kiinteistöliitto on yhdessä Isännöintiliiton kanssa koonnut verkkosivuilleen ohjeita yhtiökokousten erilaisista etäosallistumismahdollisuuksista.

Kiinteistöliitossa havaittiin myös se, että yhtiökokousten osallistujamäärä kasvoi, jos niihin oli mahdollisuus osallistua etänä.

”Tämä on erittäin hyvä suuntaus. Toivomme, että kiinnostus oman taloyhtiön asioita kohtaan kasvaa entisestään, kun etäosallistuminen otetaan pysyvästi käyttöön”, Pynnönen sanoo.

Samalla hän muistuttaa, että lain mukaan yhtiökokoukselle on edelleen määriteltävä myös fyysinen paikka. Etäosallistuminen on ainoastaan lisämahdollisuus kokoukseen osallistumiseen.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kiinteistöliiton suositus: Etäyhteyksistä vakiokäytäntö yhtiökokouksissa”

  1. Kohtaaminen , netissä tapaaminen , virtuaalinen elämä , virtuaaliset rakennukset, virtuaalinen maksuväline , virtuaalinen ruoka.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat