Lahden Talot rakennutti ennätysmäärän uudiskohteita viime vuonna

Lahden kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö Lahden Talot investoi viime vuonna ennätyksellisesti uusien asuntojen tuotantoon.

Havainnekuva Laatikkotehtaankadun opiskelija-asunnoista. Kuva: Lahden Talot

Yhtiö investoi uustuotantoon yli 35 miljoonaa euroa ja rakennutti eri puolille Lahtea yhteensä 300 uutta asuntoa. Uusia A-energialuokan asuntoja rakennettiin keskusta-alueelle Saimaankadulle, Rakokiven alueelle Vasaratielle sekä opiskelija-asuntoja Laatikkotehtaankadulle, Mukkula−Niemen uuden kampusraitin varrelle. Valmistuneista asunnoista 110 suunnattiin opiskelija-asumiseen. Konsernilla on nyt kaikkiaan noin 7000 asuntoa.

Lahden Talojen uudiskohteisiin rakennettiin myös aurinkopaneelivoimalat, joiden tuottamaa sähköä käytetään paikallisesti muun muassa rakennuksen viilentämiseen ja talotekniikkaan. Yhtiöllä on tällä hetkellä yhteensä 11 aurinkopaneelivoimalaa eri puolilla Lahtea.

”Yhtiömme talous eteni suunnitelman mukaan, ja vakaa tuloskehitys antoi meille mahdollisuuden tehdä panostuksia, joiden avulla olemme kilpailukykyisiä myös tulevaisuuden vuokra-asuntomarkkinoilla.  Koronapandemian jälkeen toimintaympäristö tulee olemaan erilainen ja moniin vanhoihin toimintatapoihin ei ole paluuta. On tärkeää, että yritys hyödyntää muutostilanteiden suomat kehittämismahdollisuudet, jotta tuleva kilpailutilanne voidaan kohdata entistä vahvempana”, Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen sanoo tiedotteessa.

Koronapandemia vaikutti myös Lahden Talojen talouteen, mutta sen vaikutukset ovat yhtiön mukaan olleet toistaiseksi keväällä 2020 arvioitua lievempiä.

Konsernin liikevaihto laski viime vuonna 54,6 miljoonaan euroon edellisvuoden 56,1 miljoonasta, mutta tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja kohosi 14,3 miljoonaan euroon 13,6 miljoonasta. Konsernin omavaraisuusaste oli vuoden lopussa 27,2 prosenttia oltuaan vuotta aiemmin 25,7 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahden Talot rakennutti ennätysmäärän uudiskohteita viime vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat