Savosolar joutunee maksamaan vahingonkorvauksia ranskalaisyhtiölle – sai myös tilauksen toiselta ranskalaisyhtiöltä

Aurinkolämpöjärjestelmiä valmistava Savosolar kertoo saaneensa Montpellierin kauppatuomioistuimelta ennakkotiedon, jonka mukaan suomalaisyhtiö olisi velvoitettu maksamaan ranskalaiselle Sunti SAS:lle vahingonkorvausta.

Savosolar sai keväällä 2018 Sunti SAS:ltä haasteen Montpellierin kauppatuomioistuimeen väitetystä sopimusrikkomuksesta aurinkolämpöprojektin tarjouskilpailussa.

Savosolarin saaman tiedon mukaan Montpellierin kauppatuomioistuin on tehnyt asiassa ratkaisun 23.12.2020. Savosolar ei ole vielä saanut virallista kappaletta tehdystä ratkaisusta, mutta yhtiön saamien ennakkotietojen mukaan kauppatuomioistuin olisi katsonut Savosolarin rikkoneen sen ja Sunti SAS:n välistä sopimusta. Tuomioistuin on velvoittanut Savosolarin maksamaan Sunti SAS:lle noin 130000 euron vahingonkorvauksen.

Toimittaa aurinkolämpöjärjestelmän Cadaujaciin

Savosolar kertoo myös allekirjoittaneensa toimitussopimuksen Absolar SAS:n kanssa aurinkolämpölaitoksen toimituksesta Cadaujaciin, Ranskaan. Sen arvo on noin 300000 euroa. Järjestelmän toimitus tapahtuu vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla.

Savosolar tiedotti 23. huhtikuuta 2020 voittaneensa Absolarilta pilottihankkeen sekä yksinoikeussopimuksesta Absolarin kanssa kasvihuoneen lämmitykseen suunnitellusta projektista, jonka budjetti on noin 2,5 miljoonaa euroa. Nyt allekirjoitettu toimitussopimus koskee Absolarin pilottijärjestelmää, joka on odottanut päätöstä uusiutuvan energian tuesta.

Tämä pilottijärjestelmä yhdistää Savosolarin aurinkolämpöjärjestelmän Absolarin kausivarastoratkaisuun lämmön toimittamiseksi paikalliseen kaukolämpöverkkoon. Järjestelmän tavoitteena on kattaa aurinkolämmöllä lähes 100 prosenttia vuositasolla tarvittavasta energiasta. Savosolarin toimitus sisältää noin 900 neliömetrin aurinkokeräinkentän, putkistot sekä pumppu- ja ohjausyksikön.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Savosolar joutunee maksamaan vahingonkorvauksia ranskalaisyhtiölle – sai myös tilauksen toiselta ranskalaisyhtiöltä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat