Kokeile kuukausi maksutta

Yhdysvaltalainen pankkijätti tilasi suomalaisia virusvapaita huoneita

Suomalainen virusvapaita moduulihuoneita valmistava Vetrospace on tehnyt merkittävät kaupat Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltalainen finanssijätti teki 200 moduulitilan tilauksen Suomesta. Kuva: Vetrospace
Kuuntele juttu

Suuri amerikkalainen pankki on tilannut suomalaisyritykseltä yli 200 erikoishuonetta.

”Tilaus yli 200 patentoitua Vetrospace tilaa sisältäen muun muassa 140 virusvapaata puhelintilaa ja kokoustilat patentoidulla tekniikallamme”, Vetrospacen toimitusjohtaja Jouko Urpolahti kertoo.

Tilaus on yhtiölle merkittävä päänavaus Yhdysvaltojen markkinoille. Tilaaja lukeutuu maailman suurimpiin rahoitusalan konserneihin ja sillä on yli 90 miljoonaa asiakasta.

Vuonna 2017 perustettu suomalainen Vetrospace on kehittänyt turvallisia, virusvapaita huoneita kohta vuoden. Niissä pystytään erikoistekniikan avulla hävittämään kaikki haitalliset ilmanpuhtaudet, myös virukset, kuten korona-virus.

Huoneissa käytettävä CME-tekniikka tuhoaa 99,9 prosenttia ilman ja pintojen epäpuhtauksista. Yhtiön tutkimusten mukaan myös koronavirus tuhoutuu tiloissa.

”Maailman johtaviin rahoituslaitoksiin kuuluva konserni asennuttaa patentoidut puhdastilamodulit Texasissa sijaiseviin uusiin toimitiloihinsa. Toimitukset alkavat helmikuun alussa.”

Huoneita valmistetaan Turun lähellä Littoisissa sijaitsevassa yhtiön tuotantolaitoksessa. Yrityksen huoneissa käyttämä teknologia on patentoitu niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Amerikkalaisyhtiön johto tutustui Vetrospacen ratkaisuihin tammikuussa 2020 yhtiön New Yorkissa sijaitsevassa näyttelytilassa ja yhteistyö aloitettiin heti.

”Yhdysvalloissa on tälläkin hetkellä meneillään asennustyöt jo aikaisemmin marraskuussa 2020 tilatun USA:n valtion projektin tiimoilta. USA:sta onkin tulossa tärkein vientimaamme.”

Aiemmin syksyllä HUS:n Espoon synnytyssairaalassa otettiin käyttöön Vetrospacen kehittämät ja rakentamat virusvapaat toimenpide- ja lepohuoneet. Myös Sipoon kunta on asennuttanut useita moduulitiloja uuteen kunnantaloonsa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yhdysvaltalainen pankkijätti tilasi suomalaisia virusvapaita huoneita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat