HKScan kuittasi kymmeniä miljoonia Vantaan kiinteistönsä myynnistä

HKScan-konserni on myynyt Vantaan kiinteistönsä maapohjan ja rakennukset kiinteistösijoittaja Sagax Finland Asset Management oy:lle, joka on Tukholman pörssissä listatun AB Sagaxin tytäryhtiö.

Kauppahinta oli lähes 77 miljoonaa euroa. Kaupan yhteydessä sovittu vuokrasopimus antaa HKScanille mahdollisuuden jatkaa ja kehittää liiketoimintaansa Vantaalla seuraavat 20 vuotta. Sopimus sisältää myös option lisävuosista.

HKScan osti tontin vasta huhtikuussa 2020 LSO Osuuskunnalta käyttäen maanvuokrasopimukseen sisältynyttä etuosto-oikeutta. Kauppahinta oli noin 36 miljoonaa euroa ja vastasi tarjousta, jonka LSO Osuuskunta oli saanut kolmannelta osapuolelta. Nyt tehty kauppa sisältää maapohjan lisäksi myös kiinteistöllä olevat rakennukset.

”Ostimme Vantaan tontin keväällä 2020 turvataksemme toimintamme jatkuvuuden, sillä yksikön teknis-taloudellinen käyttöikä jatkuu pitkälle 2030-luvulle. Olemme etsineet laajennusta kiinteistön omistuspohjaan ja päätyneet nyt julkistettuun ratkaisuun, sillä se mahdollistaa meille pitkäjänteisen liiketoiminnan kehittämisen Vantaalla”, HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä sanoo tiedotteessa.

HKScanin Vantaasta maksama vuokra tulee olemaan noin viisi miljoonaa euroa vuodessa. Vastaavasti yhtiöön ei jatkossa kohdistu Vantaan kiinteistöön liittyvä poistoja, ja rahoituskulut alenevat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HKScan kuittasi kymmeniä miljoonia Vantaan kiinteistönsä myynnistä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat