Kokeile kuukausi maksutta

Opintoputki remonttiin Helsingissä – metrokäytävän korjaus valmistuu syyskuussa

Perusparannuksella halutaan parantaa aseman turvallisuutta ja käytettävyyttä sekä kohentaa sen ulkonäköä.

Myös aseman lähiympäristö kohenee, kun metroaseman sisäänkäynnin pintarakenteita, liukuovea sekä ulkokaiteita uusitaan ja korjataan. (Kuva: HMT Arkkitehdit)

Helsingin Kluuvista Yliopistonkadulta metroaseman lippuhallitasolle johtavan Opintoputki-tunnelin perusparannus käynnistyy maaliskuun alussa. Syyskuulle asti kestävän remontin aikana tunneli on suljettu, mutta muun muassa hissit toimivat normaalisti.

Helsingin yliopiston metroasema, joka aiemmin tunnettiin Kaisaniemen asemana, avattiin vuonna 1995. Perusparannuksella halutaan parantaa aseman turvallisuutta ja käytettävyyttä sekä kohentaa sen ulkonäköä.

HKL kertoo perusparannuksen sisältävän mm. yläpohjan rakennekorjaukset, käytävien seinien pinnoituksen sekä sisäänkäynnin ovien ja sisäänkäyntitasanteen modernisoinnin.

Jalankulkutunnelissa on vuotokohtia ja ruiskubetonointi on paikoitellen irronnut. Tekniset järjestelmät ja täydentävät rakennusosat päivitetään sekä esteettömyyttä parannetaan. Myös aseman lähiympäristö kohenee, kun metroaseman sisäänkäynnin pintarakenteita, liukuovea sekä ulkokaiteita uusitaan ja korjataan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Opintoputki remonttiin Helsingissä – metrokäytävän korjaus valmistuu syyskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat