Peab alkaa valmistaa asfalttia fossiilivapailla polttoaineilla Lahdessa

Peab lanseerasi ECO-Asfaltin Ruotsissa vuonna 2015.

Peab asfaltoi tietä Ruotsissa. Kuva: Klas Andersson / Peab

Peab Asfalt alkaa valmistaa ECO-Asfaltia Suomessa. Asfaltin valmistuksessa fossiilinen polttoaine on korvattu elintarvikkeiden jäännöstuotteista tuotetulla biopolttoaineella. Asfalttia aletaan valmistaa ensimmäisenä Suomessa Lahden asfalttiasemalla. Lahdessa fossiilinen maakaasu vaihdetaan Labio Oy:n tuottamaan biokaasuun.

Fossiilittomien polttoaineiden käyttöönotto asfaltin valmistusprosessissa vähentää sen ilmastovaikutuksia merkittävästi, koska valmistusvaihe vie paljon energiaa. Siirtymä fossiilittomiin polttoaineisiin on osa laajempaa ympäristöohjelmaa, jossa Peab Asfalt pyrkii lisäämään energiatehokkuutta ja kierrätystä, alentamaan tuotantolämpötiloja sekä edistämään fossiilitonta kuljetusta ja levitystä. Tänä vuonna yhtiö on siirtynyt vihreään sähköön koko Suomen toiminnassaan.

Peab lanseerasi ECO-Asfaltin Ruotsissa vuonna 2015. Yhtiö ilmoitti valmistuksen alkamisesta Suomessa samalla, kun julkistettiin sen olevan Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeen pääyhteystyökumppani. Lahden on nimittänyt tämän vuoden ympäristöpääkaupungiksi EU-komissio.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Peab alkaa valmistaa asfalttia fossiilivapailla polttoaineilla Lahdessa”

  1. Artikkeli on tarpeen asenteiden muuttamiseksi positiiviseksi ja tulevaisuuden uskon luomiseksi pyrittäessä ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja yrittäjyyden edistämiseen kestävän kehityksen tekniikan alalla.

      1. Taitaa kaasu tulla edelleen samasta putkesta maakaasun kanssa. Labion bio-kaasua on kilpailija käyttänyt jo vuosia. Peab tulee siis perässä. Suunta on kuitenkin oikea 👍.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat