Rakennusalan konkurssien määrä laski reippaasti koronavuonna

Määräaikainen lakimuutos rajoitti konkurssiin hakemista tammikuun loppuun saakka.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammikuussa 2021 pantiin rakennusalalla vireille 19 konkurssia, kun vuotta aiemmin konkursseja pantiin vireille 56 kappaletta.

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni Tilastokeskuksen mukaan kaikilla päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palvelujen päätoimialalla ja suhteellisesti eniten Teollisuuden ja kaivostoiminnan päätoimialalla.

Tilastokeskus huomauttaa, että vireille pantujen konkurssien määrä on ollut poikkeuksellisen matala kesäkuusta 2020 alkaen. Koronavirustilanteen myötä konkurssiin hakemista rajoitettiin määräaikaisella lakimuutoksella 1.5.2020 alkaen ja lakimuutos oli voimassa 31.1.2021 saakka.

Lakimuutos on rajoittanut velkojan mahdollisuutta hakea velallista konkurssiin. Velallisten itse tekemien hakemusten osuus konkurssihakemuksista on ollut edellisvuotta suurempi 2020 toisesta neljänneksestä lähtien. Tilastokeskus toteaa, että lakimuutoksen mahdollista vaikutusta konkurssimääriin on mahdotonta erotella muista mahdollisista vuonna 2020 vaikuttaneista tekijöistä, kuten Verohallinnon tai muiden velkojien omaehtoisista toimista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan konkurssien määrä laski reippaasti koronavuonna”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat