Kokeile kuukausi maksutta

Sp-Kotien Rantanen: Ara ja rantatontit avuksi haja-asutusalueille

Ranta-alueiden kaavoituksessa tulisi mahdollistaa myös vakituisempi asuminen rantatonteilla.

Koronan ja etätöiden yleistymisen myötä kiinnostus vapaa-ajan asuntoja kohtaan on kasvanut. Tämä pitäisi Sp:n Jukka Rantasen mielestä huomioida myös kaavoituksessa.

Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantasen mukaan Suomessa tarvitaan kipeästi uudenlaisia asuntopoliittisia ratkaisuja eri alueiden ja asuntomarkkinoidemme polarisoitumisen hillitsemiseksi. Yhtenä keinona hän esittää, että valtio tukisi asuntotuotantoa erityisesti niillä syrjäseuduilla ja muuttotappioalueilla, joissa asumisen säilyttäminen on tärkeää.

”Ara voisi esimerkiksi tukea sellaisten asunto-osakeyhtiöiden rakentamista, joihin haja-asutusalueilla vanhoissa kiinteistöissä asuvat ikääntyvät voisivat muuttaa, jos eivät enää pärjää omissa kodeissaan. Jos ikääntyneillä olisi mahdollisuus asua kuntakeskuksen tai pienkaupungin kaavoitetulla alueella, heille pystyttäisiin myös paremmin turvaamaan kaikki kuntien lakisääteiset sosiaali- ja terveyspalvelut”, Rantanen ehdottaa.

Lisäksi kuntien ja kaupunkien kannattaisi ranta-alueiden kaavoituksessa mahdollistaa nykyistä joustavammin myös vakituinen asuminen rantatonteilla.

”Meillä on paljon kuntia ja pieniä kaupunkeja, jotka sijaitsevat 50 kilometrin säteellä suurista kaupungeista. Etätöiden yleistymisen myötä monet saattaisivat olla halukkaita rakentamaan omakotitalon ja muuttamaan järven rannalle, jos kulkuyhteydet lähikaupunkiin ovat riittävän hyvät”, Rantanen toteaa.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sp-Kotien Rantanen: Ara ja rantatontit avuksi haja-asutusalueille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat