Kokeile kuukausi maksutta

Suomen Malmijalostus aikoo rakentaa Haminaan prekursoritehtaan – kumppanina kiinalainen CNGR

Lopullinen kannattavuusselvitys valmistuu arviolta vuoden ensimmäisellä puoliskolla,

Valtion omistama Suomen Malmijalostus ja kiinalainen CNGR käyvät neuvotteluita Haminaan perustettavasta prekursoritehtaasta ja toteuttavat hanketta koskevan lopullisen kannattavuusselvityksen, tiedotteessa kerrotaan.

Suomen Malmijalostus kertoi jo viime vuoden alussa aloittaneensa YVA-menettelyn valmistelun kahdesta uudesta tehtaasta, joissa tuotettaisiin litiumioniakkujen valmistuksessa tarvittavaa prekursori- ja katodiaktiivimateriaalia. Vaihtoehtoina Haminalle olivat Kokkola, Vaasa tai Kotka.

CNGR on Shenzhenin pörssissä listattu kiinalainen teknologiayhtiö, joka tuottaa prekursorimateriaaleja tuotantolaitoksissaan Guizhoun ja Hunanin maakunnissa Kiinassa. Lisäksi yhtiö on ilmoittanut suunnittelevansa uutta tuotantolaitosinvestointia Guangxin maakuntaan.

”Suomen Malmijalostus on etsinyt järjestelmällisesti strategisia kumppaneita kotimaisen akkuarvoketjun kehittämiseen. Olemme arvioineet mahdollisuutta yhteistyöhön CNGR:n kanssa ja voimme ilmoittaa, että valmistelemme Haminaan mahdollisesti rakennettavan prekursoritehtaan teknis-taloudellista kannattavuusselvitystä”, sanoo Suomen Malmijalostuksen toimitusjohtaja Matti Hietanen tiedotteesa.

”CNGR tarjoaisi kumppanina vahvaa teknologista ja teollista prekursorituotannon osaamista, ja Suomen Malmijalostus toisi yhteistyöhön eurooppalaisen liiketoimintaympäristön asiantuntemusta”, hän lisää.

Lopullinen kannattavuusselvitys valmistuu arviolta vuoden ensimmäisellä puoliskolla, käytännössä samassa aikataulussa kuin käynnissä oleva ympäristövaikutusten arviointi.

Jos Suomen Malmijalostus ja CNGR päättävät perustaa yhteisyrityksen prekursoritehtaan rakentamista ja toimintaa varten, tehtaan rakentamisen voidaan odottaa alkavan ensi vuonna. Investoinnin arvoa ei vielä kerrota.

Prekursorituotannon lisäksi neuvotteluja käydään Suomen Malmijalostuksen mukaan parhaillaan myös katodiaktiivimateriaalia valmistavasta tehtaasta, joka on myös mukana YVA-prosessissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen Malmijalostus aikoo rakentaa Haminaan prekursoritehtaan – kumppanina kiinalainen CNGR”

Vastaa