Auramaan kylmävarasto viilenee aurinkovoimalla – katolle yli 300 paneelia

Aurinkosähköjärjestelmän toimitti Biolan Ekoasuminen ja paneelit asensi ETH Group.

Kuljetusliike Auramaa on asennuttanut Porin elintarviketerminaalin katolle yhteensä  336 aurinkopaneelia, joiden nimellisteho on 109,2 kWp.

Aurinkosähköjärjestelmän toimittaja on ollut Biolan Ekoasuminen. Asennuksesta vastasi niinikään euralainen ETH Group.

”Jokainen järjestelmä suunnitellaan räätälityönä. Alkukartoitus on projektin tärkein vaihe. Sähkönkulutuksen lisäksi huomioimme muun muassa kiinteistön ilmansuunnat, kattorakenteiden kantavuudet ja mahdolliset kuormitukset esimerkiksi räntälumimassoille”, kertoo Biolan Ekoasumisen toimitusjohtaja Matti Hakala.

Porin terminaalin katolle on asennettu kelluvana asennuksena SolarThor-aurinkopaneeleja, jotka on tehty kestämään ankariakin sääolosuhteita. Ne kestävät lumikuormaa jopa tuhat kiloa neliötä kohden, eli enemmän kuin katon rakenteilta vaaditaan.

Lumien lähdön jälkeen aurinkoenergiaa on päästy heti hyödyntämään.

”Porin terminaalissamme on 2000 m2:n kylmävarasto, joka pidetään + 4 celsiusasteessa ympäri vuoden. Nyt maaliskuussa olemme saavuttaneet noin 10 prosentin säästöt edellisvuoden sähkönkulutukseen verrattuna. Ja kesää kohti päivän pituus ja säteilyn voimakkuus vain kasvavat”, kertoo Auramaan henkilöstöpäällikkö Jukka Vataja.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Auramaan kylmävarasto viilenee aurinkovoimalla – katolle yli 300 paneelia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat