Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kutistui selvästi marras-tammikuussa

Rakentamisen palkkasumma supistui marras-tammikuussa 2,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, ilmenee Tilastokeskuksen tilastoista.

Myös koko talouden palkkasumma laski marras-tammikuussa mutta vähemmän kuin rakentamisessa. Koko talouden palkkasumma painui 0,9 prosenttia. Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli marras-tammikuussa 1,6 prosenttia pienempi edellisvuoteen verrattuna.

Pelkästään tammikuun lukuja tarkastellessa rakentamisen palkkasumma pieneni peräti 5,7 prosenttia vuoden takaisesta. Samaan aikaan koko talouden palkkasumma supistui 2,2 prosenttia ja yksityisen sektorin palkkasumma 3,0 prosenttia.

Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä erilaiset lisätyöt (ylityö, yötyö), bonukset ja lomarahat. Palkkaan sen sijaan eivät kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kutistui selvästi marras-tammikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat