Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Keilaniemeen nousemassa 30-kerroksinen tornitalo – NCC:lle tulossa näyttävä urakkakohde

Tontille oli alun perin tarkoitus toteuttaa pyöreä asuintaloksi tarkoitettu tornitalo, mutta nyt rakennukseen havitellaan toimistotilaa ja asuntoja.

Espoo haluaa tehdä Keilaniemestä uuden asuin- ja työpaikkakeskittymän sekä saada alueelle palveluita ja vapaa-ajanvietto­mahdollisuuksia. (Kuva NCC)

Espoon Keilaniemen metroaseman ja Raide-Jokerin pääteaseman läheisyyteen on nousemassa maamerkiksi tarkoitettu tornitalo.

Tontille oli alun perin tarkoitus toteuttaa pyöreä asuintaloksi tarkoitettu tornitalo, mutta nyt rakennukseen havitellaan toimistotilaa ja asuntoja. Rakennus on korkea ja neliskanttinen. Rakennus voi olla enintään 30-kerroksinen. Sen rakentamisesta vastaa rakennusyhtiö NCC.

Tornitalon toteuttaminen vaatii asemakaavan muutoksen, jossa alueen rakennusoikeus kasvaa 8 700 kerrosneliöön.

Tornitalon toteuttamisen mahdollistava asemakaavan muutos on tänään keskiviikkona Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan käsiteltävänä.

Keilaniemi on merkittävä kohde, koska se sijaitsee kahden tärkeän joukkoliikennelinjan, Raide-Jokerin ja metron, risteyskohdassa.

Espoo haluaa tehdä Keilaniemestä uuden asuin- ja työpaikkakeskittymän sekä saada alueelle palveluita ja vapaa-ajanvietto­mahdollisuuksia. Keilaniemeen on muun muassa suunniteltu Espoon omaa Allas Sea Poolia, joka on tuttu Helsingin Kauppatorilta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Keilaniemeen nousemassa 30-kerroksinen tornitalo – NCC:lle tulossa näyttävä urakkakohde”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat