Kokeile kuukausi maksutta

Flootech toimittaa vesilaitoksen Kemin biotuotetehtaalle – jatkoa aiemmalle yhteistyölle

Toimituksen kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia ja se työllistää Flootechilla kymmeniä henkilötyövuosia Suomessa.

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdasprojektissa ovat parhaillaan käynnissä maanrakennus- ja paalutustyöt. Työmaavahvuus on noin 350 henkilöä ja eri yrityksiä työmaalla on 130. Projektin kotimaisuusasteen arvioidaan nousevan noin 70 prosenttiin. (Kuva: Metsä Fibre)

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja Flootech ovat sopineet vesilaitoksen toimittamisesta Kemiin rakenteilla olevaan biotuotetehtaaseen. Toimitus sisältää vesilaitoksen ja sen prosessilaitteet asennettuna ja käyttöönotettuna. Toimituksen kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia ja se työllistää Flootechilla kymmeniä henkilötyövuosia Suomessa.

Flootech on kotimainen vesialan teknologiayritys, joka valmistaa ja toimittaa korkean teknologian veden- ja jäteveden puhdistusratkaisuja. Flootech on erikoistunut teollisuuden ja voimalaitosten resurssitehokkaisiin vesi- ja jäteveden käsittelyteknologioihin sekä vedenkierrätysratkaisuihin. Nyt solmittu sopimus on yhtiöiden  mukaan merkittävä yhteistyöhanke, joka on jatkumoa aikaisemmalle yhteistyölle Metsä Groupin tehtailla Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

Flootechin toimitus Kemin biotuotetehtaalle sisältää vedenottamon mikrosuodatuslaitoksen, tehtaan prosessiveden käsittelylaitoksen, suolanpoistolaitoksen ja lauhteenkäsittelyteknologiat. Vesilaitos on suunniteltu siten, että se mahdollistaa energian ja kemikaalien käytön minimoinnin vedenkäsittelyssä. Vesilaitoksen rejektivesien kierrätys mahdollistaa osaltaan tehtaan erittäin alhaisen ominaisvedenkulutuksen.

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdasprojektissa ovat parhaillaan käynnissä maanrakennus- ja paalutustyöt. Työmaavahvuus on noin 350 henkilöä ja eri yrityksiä työmaalla on 130.

Projektin kotimaisuusasteen näyttää nousevan noin 70 prosenttiin. Tehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan lähes 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehdään Kemissä. Rakennusvaiheen aikana työntekijöitä on arviolta noin 15 000.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Flootech toimittaa vesilaitoksen Kemin biotuotetehtaalle – jatkoa aiemmalle yhteistyölle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat